“Balik Klinik Ambik Ubat, Terus Masing-Masing Sengih Macam Kerang Busuk,” – Ardell Aryana Hamil Anak Sulung

Tahniah diucapkan buat pasangan selebriti, Nadzmi Adhwa dan isteri, Ardell Aryana yang  kini sedang menantikan kehadiran ahli keluarga baru dalam hidup mereka.

Malah perkara gembira tersebut turut dimaklumkan keduanya menerusi Instagram pada Jumaat.

View this post on Instagram

Mula-mula🤢🤮( ingat keracunan makanan sebab sebelum ni masuk hospital sebab keracunan makanan , sebab keadaan nya sama )cuma muntah kuning sampai lembik, muntah-muntah-muntah adalah lebih 20x sehari 😇 rupanya rezeki Allah nak bagi 😢 tak perasan pun kehadiranya ( Nak ikut saya sama-sama buat misi kemanusiaan bulan 1 ni agaknya baby ni 👶🏻) inshaallah . Cerita nya , Pukul 11pagi macam tu rasa nak pergi Klinik ( sebab tak percaya dengan penilaian mata sendiri ) huhu . SLIDE LEFT 👉🏻👈🏻 Rumah vs klinik . Alhamdulillah Double Line 😭😭🤲🏻 mula check sendiri kat rumah saja2 ( sebab mula2 dulu beli ada lebih 1 ) tanpa terfikir akan positive terus try sebab malas simpan tiba-tiba ( sampai lah blur tahap level kurang cerdik aku sebanyak 80% ) sampai 10x baca kat arahan tu 1 line apa 2 line apa walaupun sebelum ni pernah try tapi naik 1 line 😅 tak tau time ni rasa macam mana ( ada yang macam saya ? ) . Terus cakap kat wawa jom pergi klinik jap ,dia cakap sakit ke ?nak pengsan ke ?? Saya tak cakap apa, Terus tunjuk ni haa 2 LINE , dia cakap sambil main game kt hp .. hmm ingat kenapa tadi risau saya , takpela awak belum rezeki kita jangan sedih 😠🤣. Saya pun dengan kening bekerut terus cakap kertas ni cakap 2 LINE pregnant 🤰🏻.. dia terus haaa ???siapa pregnant ? Dengan masing2 blur dan mendiam kan diri terus ke klinik sah kan . Masuk bilik doctor setelah bagi Botol air kencing’z . Doctor 👩🏻‍⚕️kata tengok ni baik-baik , air urine awak .. kalau dekat UPT saya ni naik 2 LINE bermakna awak memang SAH hamil 😢( naik terus beberapa saat 2 line ) wawa punya terkejut waktu tu mcm kelakar ada sedih pun ada 😆. Balik klinik amik ubat , terus masing2 sengih macam kerang busuk tapi diam seolah-olah masing2 sedang berangan & di awang – awangan🤭🤣😂. Cuma membingungkan berapa lama dah agak nya awak dalam perut saya wahai anak👶🏻 ? 😊 nanti umie check hari lain ye . Harini cukup hari ini dulu saya kongsikan berita ini . Alhamdulillah rezeki Allah pada kami , doa kan semoga Anak dalam kandungan ini sentiasa sihat & doa kan saya juga 🤗 , ini sahaja perkongsian saya saat ini . NEXT sy akan kongsikan berapa lama dah usia nya dalam kandungan saya inshaallah ❤️ #Adhwardell junior #coyg

A post shared by نور الهداية (@ardellaryana) on

Ardell pada awal mengesyaki dirinya mengalami keracunan makanan lalu meminta suaminya untuk melakukan pemeriksaan di klinik.

“Mula-mula (ingat keracunan makanan sebab sebelum ni masuk hospital sebab keracunan makanan, sebab keadaan nya sama) cuma muntah kuning sampai lembik, muntah-muntah-muntah adalah lebih 20x sehari, rupanya rezeki Allah nak bagi tak perasan pun kehadiranya (Nak ikut saya sama-sama buat misi kemanusiaan bulan 1 ni agaknya baby ni) inshaallah.

IKLAN

”Ceritanya, Pukul 11pagi macam tu rasa nak pergi Klinik (sebab tak percaya dengan penilaian mata sendiri) huhu,” tulisnya.

Malah dia turut bercerita mengenai situasi dia dan suami saat doktor mengesahkan mengenai kehamilannya.

“Alhamdulillah Double Line, mula check sendiri kat rumah saja2 (sebab mula2 dulu beli ada lebih 1) tanpa terfikir akan positive terus try sebab malas simpan tiba-tiba (sampai lah blur tahap level kurang cerdik aku sebanyak 80%) sampai 10x baca kat arahan tu 1 line apa 2 line apa walaupun sebelum ni pernah try tapi naik 1 line, tak tau time ni rasa macam mana ( ada yang macam saya ? ).

”Terus cakap kat wawa jom pergi klinik jap, dia cakap sakit ke ?nak pengsan ke ?? Saya tak cakap apa, Terus tunjuk ni haa 2 LINE , dia cakap sambil main game kt hp .. hmm ingat kenapa tadi risau saya , takpela awak belum rezeki kita jangan sedih.

”Saya pun dengan kening bekerut terus cakap kertas ni cakap 2 LINE pregnant dia terus haaa ???siapa pregnant ? Dengan masing2 blur dan mendiam kan diri terus ke klinik sah kan. Masuk bilik doctor setelah bagi Botol air kencing’z . Doctor kata tengok ni baik-baik, air urine awak.

”Kalau dekat UPT saya ni naik 2 LINE bermakna awak memang SAH hamil ( naik terus beberapa saat 2 line ) wawa punya terkejut waktu tu mcm kelakar ada sedih pun ada. Balik klinik amik ubat , terus masing2 sengih macam kerang busuk tapi diam seolah-olah masing2 sedang berangan & di awang-awangan.

IKLAN

”Cuma membingungkan berapa lama dah agak nya awak dalam perut saya wahai anak? Nanti umie check hari lain ye. Harini cukup hari ini dulu saya kongsikan berita ini . Alhamdulillah rezeki Allah pada kami, doa kan semoga Anak dalam kandungan ini sentiasa sihat & doa kan saya juga, ini sahaja perkongsian saya saat ini.

”NEXT sy akan kongsikan berapa lama dah usia nya dalam kandungan saya inshaallah,” tulis Ardell panjang lebar.

Pasangan selebriti terbabit mendirikan rumah tangga pada 1 September lalu.

Foto: Instagram Ardell Aryana, Nadzmi Adhwa