Selebriti Azad Jasmin mendedahkan dia sebelum ini pernah bermasam muka dengan isterinya, Eira Syazira hanya kerana mahu membeli dan melabur emas.

Menurut Azad, ketika menyampaikan hasrat itu kepada Eira, isterinya tidak bersetuju kerana bimbang suaminya akan menjadi salah seorang mangsa penipuan atau scammer.

“Jujurnya saya memang pernah ditipu sebelum ini dengan kerugian yang banyak juga jadi saya faham bila Eira tarik muka dan tidak bersetuju pada awalnya.

“Bagaimanapun, saya cuba yakinkan dia dan Alhamdulillah bila isteri nampak saya bawa balik emas itu dalam bentuk fizikal dia mula senyum,” katanya.

Azad Jasmin Pernah Bermasam Muka Dengan Eira Syazira Sebab Emas Azad Jasmin Pernah Bermasam Muka Dengan Eira Syazira Sebab Emas

Azad yang juga penyampai radio berkata demikian pada majlis menandatangi perjanjian persahaman (MoU) Quantum Metal (QM) Sdn Bhd dan Semboyan Malaysia, di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Tambahnya lagi, tujuan dia membuat keputusan melabur emas sebagai tujuan simpanan untuk masa depan bagi dirinya dan keluarga.

Namun Azad mengakui dia mengambil iktibar atas kesilapan lalu dengan melakukan pemeriksaan mengenai pelaburan yang diceburi ketika ini.

IKLAN

Dia yang juga rakan artis bagi QM berkata, sebelum bersetuju beberapa langkah turut diambil termasuk berjumpa dengan pihak Semboyan Malaysia.

“Saya jumpa sendiri dengan Pengerusinya, Yusof Azmi maklumlah Semboyan satu badan yang banyak membantu kes mengenai penipuan dan scammer termasuk pelaburan emas.

“Jadi saya jumpa untuk bertanya mengenai syarikat QM ini dan kami turun serta berjumpa dengan pengasanya sendiri Datuk Lim Khong Soon.

“Bila jumpa semua soalan yang ditanya boleh dijawab dengan jelas dan memberikan gambaran boleh percaya kepada kami semua,” katanya lagi.

Azad Jasmin Pernah Bermasam Muka Dengan Eira Syazira Sebab Emas Azad Jasmin Pernah Bermasam Muka Dengan Eira Syazira Sebab Emas

IKLAN

Azad turut menegaskan, mereka yang berminat perlu menggunakan saluran yang betul dan mendapat maklumat tepat agar tidak tertipu.

Lantaran itu, dia berkata usaha Semboyan mengadakan kerjasama dengan QM satu langkah yang baik dalam memberikan saluran betul kepada orang ramai untuk melabur emas.

“Kita faham ramai yang cari alternatif untuk menjana pendapatan malah ramai yang janji bulan bintang tapi pastikan ia realistik. Pada saya, emas ialah pelaburan yang tepat kerana sentiasa ada nilai sampai bila-bila,” katanya.

Dalam pada itu, Azad berkongsi berita gembira apabila dia kini sudah memperbaharui kontrak sebagai penyampai radio ERA FM.

Tambahnya, dia memilih untuk memberikan fokus kepada bidang radio dan pelaburan pada masa ini dan meletakkan lakonan ke tepi.

IKLAN

“Selain di radio selama lebih kurang setengah hari, saya juga bapa kepada tiga anak dara yang memang rapat dengan saya. Jadi saya perlu beri tumpuan kepada mereka.

“Saya juga menyokong kerjaya seni Eira yang kini turut berkembang ke negara jiran Indonesia,” katanya.

Terdahulu, satu majlis Mou diadakan antara QM iaitu syarikat pengimport dan pembekal emas dengan Semboyan Malaysia bertujuan menyediakan solusi kepada hal berkaitan pelaburan emas yang sah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azad Jazmin (@azadsyaziraroses)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azad Jazmin (@azadsyaziraroses)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI