“Acik-Acik Bawang, Terima Kasih Atas Perhatian Cuma…” – Abby Abadi

Walaupun baru beberapa hari berkongsi dengan netizen tindakannya mengambil seorang anak angkat lelaku, pelakon, Abby Abadi sudah ‘mendapat’ dengan makcik bawang.

Susulan itu, Abby memuat naik satu entri di Instagramnya khas untuk para makcik bawang ini.

“Achik-achik bawang, bawang putih, bawang besar, bawang holland… semua jenis bawanglah hehe. Terima Kasih atas segala nasihat/pandangan yg diberikan untuk perhatian mama saya. Mama sangat-sangat hargai.

“Cuma sesetengah Achik bawang ni bosan arrr… eeeee…tak penat ke semua gambar ada je yang tak kena?

“Sebelum ni pasal susu badan. Tak terjawab Mama… memang dah otw (on the way) usahakan, pastu sekarang pasal Daiyan dalam pantang, Mama bawak jalan-jalan pulak.

“Achik, Mama pun dah tua Achik-achik ye. Anak-anak sendiri pun dah besar panjang dah hehe.. Mama pun risau kalau apa-apa jadi kat Baby Daiyan. Mama jaga elok inshaALLAH.

“Kalau bersalin, baby takde pantang sangat, ibunya je yang kena lebih jaga. Macam Mama Yebby ni special kes Achik. Ada baby, tapi takyah pantang hehe…

“Baby sihat sempurna. Bawak Baby keluar kemana-mana, Mama minta ALLAH SWT jaga… so Achik-achik jangan risau sangatlah ye. Mama jaga sebaiknya anak-anak Mama,” tulisnya

Sementara itu, Abby turut menegaskan dia akan menjaga anak angkatnya itu dengan sebaik-baiknya dan turut ‘menasihati’ makcik bawang.

IKLAN

“Setakat ni Daiyan terjaga baik. Semalam kitaorg gi pantai sekejap je 10/15min camtu. Abah tengah buat kerja, pantai tu depan chalet tu je, ambil-ambil gambar pastu masuk semula ke chalet. Itu je

“Paling dasat pun Mama ambil gambar Daiyan baring kat pasir. Tak jadi apapun. Achik jangan bermitos-mitos sangatlah Achik ye.

“Ini tak buleh itu tak buleh. Achik buat org tensenlah cik. Achik jgn main IG la cik,” tulisnya lagi.

Achik achik Bawang ? Bawang putih, bawang besar, bawang holland.. semua jenis bawanglah hehe.. Terima Kasih atas segala nasihat/pandangan yg diberikan utk perhatian Mama Sy. Mama sangat2 hargai ? . Cuma sesetengah Achik bawang ni bosan arrr.. eeeee…tak fenat ke semua gmbr ada je yg tak kena? Sebelum ni pasal susu badan. Tak terjawab Mama… mmg dah otw usahakan, pastu skrg pasal Daiyan dlm pantang, Mama bawak jalan2 pulak…??‍♀️ . Achik, Mama pun dah tua Achik2 ye. Anak3 sendiri pun dah besar panjang dah hehe.. Mama pun risau kalau apa2 jadi kat Baby Daiyan. Mama jaga elok inshaALLAH. Kalau bersalin, Baby takde pantang sangat, ibunya je yg kena lebih jaga. Macam Mama Yebby ni special kes Achik. Ada baby, tapi takyah pantang hehe.. Baby sihat sempurna. Bawak Baby keluar kemana2, Mama minta ALLAH jaga.. so Achik2 jangan risau angatlah ye. Mama jaga sebaiknya anak2 Mama ?? . Setakat ni Daiyan terjaga baik. Semalam kitaorg gi pantai sekejap je 10/15min camtu. Abah tengah buat kerja, pantai tu depan chalet tu je.. ambil2 gmbr pastu masuk semula ke chalet. Itu je . Paling dasat pun Mama ambil gambar Daiyan baring kat pasir. Tak jadi apapun. Achik jangan bermitos2 sangatlah Achik ye. Ini tak buleh itu tak buleh. Achik buat org tensenlah cik. Achik jgn main IG la cik.. ??

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Haa, tu dia.. Abby sudah bersuara. MH faham, kalau sering diperkatakan pun siapa boleh tahan? Apa-apapun, yang penting baby Daiyan dapat membesar menjadi insan yang soleh, insyaAllah…

IKLAN

Foto: Instagram  Abby Abadi