Baru-baru ini, artis versatil Amyza Aznan ada memberikan pendapat apabila usahawan kosmetik terkenal, Datuk Aliff Syukri dilihat seperti mempertikaikan lagu yang telah berjaya mara ke pentas akhir Anugerah Juara Lagu (AJL) baru-baru ini.

Jelas Amyza, dia tidak menghalang sesiapa sahaja yang ingin menceburi dalam bidang nyanyian sekiranya mempunyai minat atau bakat, namun jangan menjejaskan imej AJL di mata pencinta muzik.

“Tak reti bahasa. Lps tu spin. Sama naik dgn p.a dia. Tak payah nak cakap youtube channel aku takde org tengok.kau nak kata viewers aku tak berjuta. Soccay!!tapi aku tak malu nk upload kat channel aku sbb tu content anak aku menyanyi and my son , A Way better than yr boss si belut letrik tu!!

“Aku tak jual aib org untuk view and i don’t sell cheapskate contents for living!!

Ala abg belut letrik ni,dah kita ckp… nak nyanyi ,menyanyi lah,kita tak kisah pon,takde sapa kisah pon,ramai je yg minat menyanyi.

IKLAN

“Tapi abg belut letrik ni, mintak diiktiraf di peringkat AJL.yg kami x faham kenapa cuba nak mengganggu masuk campur dlm urusan AJL. mereka bukan juri karaoke,bukan juri pertandingan peringkat tadika,” tulisnya.

Di samping itu, Amyza turut menegaskan AJL adalah sebuah pertandingan nyanyian yang berprestij dan harus dijaga nilai mutu dan kualiti bidang nyanyian.

“AJL adalah acara berprestij yg terdiri drpd org2 yg pakar dlm bidang mereka. Siapa dia untuk mempersoalkan pertandingan besar seperti AJL? dan bg saya if dia nk ckp suara dia sama sedap macam anuar zin ke,faizal tahir ke ,ernie zakri ke,terpulang.

“Dia nak ckp suara dia macam mariah carey taraf nya pon saya terhibur!! Tapi bila menyentuh bab kerjaya, bidang kerja org lain seperti AJL ,this is too much. mmg dia kaya raya tetapi jangan lah semua pon dia nak tibai sama rata. Bisnes dan industry seni satu bidang yg sngt2 jauh berbeza.,” tulisnya lagi.

View this post on Instagram

Tak reti bahasa. Lps tu spin. Sama naik dgn p.a dia. Tak payah nak cakap youtube channel aku takde org tengok.kau nak kata viewers aku tak berjuta. Soccay!!tapi aku tak malu nk upload kat channel aku sbb tu content anak aku menyanyi and my son , A Way better than yr boss si belut letrik tu!! Aku tak jual aib org untuk view and i don't sell cheapskate contents for living!! Ala abg belut letrik ni,dah kita ckp… nak nyanyi ,menyanyi lah,kita tak kisah pon,takde sapa kisah pon,ramai je yg minat menyanyi. Tapi abg belut letrik ni, mintak diiktiraf di peringkat AJL.yg kami x faham kenapa cuba nak mengganggu masuk campur dlm urusan AJL. mereka bukan juri karaoke,bukan juri pertandingan peringkat tadika . AJL adalah acara berprestij yg terdiri drpd org2 yg pakar dlm bidang mereka. Siapa dia untuk mempersoalkan pertandingan besar seperti AJL? dan bg saya if dia nk ckp suara dia sama sedap macam anuar zin ke,faizal tahir ke ,ernie zakri ke,terpulang. Dia nak ckp suara dia macam mariah carey taraf nya pon saya terhibur!! Tapi bila menyentuh bab kerjaya, bidang kerja org lain seperti AJL ,this is too much. mmg dia kaya raya tetapi jangan lah semua pon dia nak tibai sama rata. Bisnes dan industry seni satu bidang yg sngt2 jauh berbeza.

A post shared by KAAIA (@amyzaaznankaaia) on

Terdahulu, menerusi satu rakaman video yang di muat naik oleh Aliff di Instagram, usahawan kosmetik itu pernah mempersoalkan lagu nyanyian tidak berjaya memasuki di pentas AJL.

Rakaman video telah ditonton lebih 400,000 tontonan dan mendapat reaksi pelbagai daripada netizen.

https://www.instagram.com/tv/B8V-gQepno_/?igshid=s3s814movtj8

Foto: Instagram Amyza Aznan, Aliff Syukri