Menjadi antara pasangan contoh yang kekal bahagia sehingga kini, usahawan Datuk Aliff Syukri Kamarzaman, 36, ada berkongsi beberapa tips yang diamalkannya bagi menyerikan lagi rumah tangganya bersama isteri, Datin Nur Shahida Mohd Rashid, 38.

Menerusi perkongsian video di laman Instagram miliknya, Aliff berkata sepanjang 16 tahun usia perkahwinannya, banyak perkara yang dia belajar termasuk pentingnya untuk sentiasa menghargai pasangan masing-masing.

16 Tahun Kahwin, Harmoni Bahagia & Mahu 10 Anak, Aliff Syukri; “Terimalah Kelemahan & Kelebihan Pasangan Kita.”

“Syukur Allah berikan kami rezeki, walaupun banyak dugaan perkahwinan, kami boleh belajar supaya lebih tabah dan matang apabila menerima dugaan.

“Dan kami belajar bersabar dan tidak slowdown walau apa cara sekali pun, demi anak-anak dan kejar kebahagiaan bersama.

IKLAN

“Kami belajar pentingnya menghargai dan ucap kata terima kasih dan menghargai pasangan,” tulisnya dalam video tersebut yang sekaligus berkongsi perkembangan terkini Shida yang kini sedang sarah hamil.

Aliff juga berkata dalam perhubungan suami isteri, ia harus disusuli dengan gurauan agar hubungan akan kekal utuh dan bahagia.

16 Tahun Kahwin, Harmoni Bahagia & Mahu 10 Anak, Aliff Syukri; “Terimalah Kelemahan & Kelebihan Pasangan Kita.”

“Kami belajar betapa pentingnya ada gurauan bersama pasangan.

IKLAN

“Ikutkan terlalu banyak yang kami belajar dalam masa 16 tahun perkahwinan ini tapi itulah kunci kebahagiaan kami

“Sayangilah pasangan anda dan terimalah kelemahan dan kelebihan pasangan kita,” tulisnya lagi.

Sementara itu, Aliff turut memohon doa semoga kelahiran anak keenamnya nanti dipermudahkan serta menambahkan lagi kebahagiaan buat mereka sekeluarga.

IKLAN

Dalam ruangan kapsyen juga, Aliff secara berseloroh sempat memberitahu kepada Shahida, dia berimpian ingin memiliki seramai 10 orang cahaya mata.

16 Tahun Kahwin, Harmoni Bahagia & Mahu 10 Anak, Aliff Syukri; “Terimalah Kelemahan & Kelebihan Pasangan Kita.” 16 Tahun Kahwin, Harmoni Bahagia & Mahu 10 Anak, Aliff Syukri; “Terimalah Kelemahan & Kelebihan Pasangan Kita.”

Untuk info, Aliff dan Shahida mendirikan rumah tangga pada Ogos 2007.

Pasangan ini dikurniakan lima cahaya mata iaitu Ammar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham, Yusoff Al Qardawi dan Raudah Arshiyah.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI