“… Terutama Yang Seksi Tapi Tiba-Tiba Berubah & Berhijab,” – Betty Rahmad Bercerita, Syukur Dapat Hidayah Berhijab

Pelakon Betty Rahmad berkongsi cerita tentang kisah hijrahnya sebelum membuat keputusan untuk mula mengenakan hijab.

Betty memberitahu dia berasa syukur kerana dirinya antara insan yang terpilih untuk menerima hidayah serta petunjuk daripada Allah SWT.

“Early morning routine since July that changed me to who i am today. MasyaAllah Alhamdulillah. Tak pernah terfikir sampai kesini. Tak baca sehari rasa tak complete.

“Tapi dari dulu selalu rasa happy tengok orang berhijrah. Baca Al-Quran, khatam, terutama yang sexy tapi tiba-tiba berubah dan berhijab. Selalu terdetik dalam hati saya, apa sebenarnya dorang rasa sampai tiba-tiba berubah??

IKLAN

“Alhamdulillah Allah bagi saya peluang untuk rasa “rasa” itu. “Rasa” yang tak mungkin kita dapat rasa tanpa kita cari. The real purpose in life. Tak berani nak share banyak-banyak i pun banyak kena belajar,” tulisnya.

Dalam pada itu, ibu kepada seorang cahaya mata ini turut mengharapkan doa daripada peminat dan orang ramai agar kekal untuk istiqamah.

“But i really hope & doa semua kawan-kawan & followers i akan dapat nikmati “rasa” tu.
Doakan i terus istiqomah I am still Betty yg tingtong tu, just feel like i nak share this today on this beautiful Friday. Happy Friday

IKLAN

“P/S: Semoga perkongsian ni memberi manfaat pada sesiapa yg membaca. Niat saya kongsi kerana Allah swt,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad)

Foto: Instagram Betty Rahmad