Pencarian Hero Remaja terbaru kini bermula! Selepas kemenangan Hero Remaja 2020 yang berpihak kepada Ahmad Nadhir Ahmad Nasar Julai lalu, kesemua 12 finalis edisi tersebut telahpun mula mengorak langkah dalam industri seni, fesyen dan pelbagai bidang tempatan lain.

Jadi, ia membuktikan bahawa platform pencarian Hero Remaja merupakan platform terbaik untuk mencungkil potensi, personaliti, bakat dan kebolehan remaja lelaki dari seluruh Malaysia.

Berdasarkan respon pemain industri tempatan yang mendambakan lebih ramai anak-anak muda berbakat untuk ditonjolkan pada waktu ini, NU Ideaktiv menerusi Majalah Remaja kembali bersama penyiar rasmi, Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro) membuka peluang uji bakat pencarian Hero Remaja bermula 7 Disember sehingga 20 Disember 2020.

Bagaimanapun, satu perkara baru yang diperkenalkan untuk uji bakat kali ini adalah penghantaran penyertaan peserta secara atas talian (online) bagi peringkat pertama. Ini seiring dengan norma baharu yang ditetapkan oleh pihak kerajaan pada musim pandemik COVID-19 yang masih berleluasa di seluruh negara.

Peserta perlu menghantarkan borang penyertaan secara online di www.remaja.my/auditionhero2021 dengan mengisi butiran diri secara lanjut, memuat naik foto dan video pengenalan diri. Kesemua arahan buat para peserta ada dinyatakan dalam halaman borang penyertaan.

Setelah mengamati maklumat peserta yang memenuhi kriteria yang dicari oleh produksi Hero Remaja 2021 kali ini, peserta yang disenarai pendek akan melalui sesi uji bakat secara fizikal pula. Butiran mengenai uji bakat peringkat kedua ini akan dikongsikan kepada peserta setelah mereka terpilih.

Pengikut dan penonton pencarian Hero Remaja 2020 dapat menjangkakan pelbagai cabaran akan diberikan untuk mengasah kemampuan para finalis dari aspek berbeza. Skil sebagai seorang model, pelakon, pengacara, duta produk dan semangat keakraban di antara mereka diuji bagi mencari seorang juara yang layak menyandang gelaran tersebut.

IKLAN

Pencarian Hero Remaja 2021 bakal dipancarkan di saluran Astro Ria HD (saluran 104). Perkembangan terkini pencarian dan bakal para peserta boleh disaksikan melakui liputan menyeluruh di laman digital serta media sosial Majalah Remaja.

Untuk mengikuti info terbaru mengenai pencarian Hero Remaja 2021, kunjungi juga laman web www.remaja.my/hero dan laman sosial rasmi mereka.

LEGASI PENCARIAN HERO REMAJA;

Esma Daniel (Hero Remaja 1990/91)

IKLAN

Suhaidi (Hero Remaja 1993/94)

Wan Shahlim (Hero Remaja 1997)

Kusyairi Ahmad (Hero Remaja 1999)

IKLAN

Zed Zaidi (Hero Remaja 2001/02)

Zawen Anuar (Hero Remaja 2004)

Kamal Adli (Hero Remaja 2007/08)

Fattah Amin (Hero Remaja 2011/12)

Alif Muhaimin (Hero Remaja 2017)

Nadhir Nasar (Hero Remaja 2020)

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI