“Walaupun Banyak Pintu Laluan Ditutup…,”- Datin Alyah Dedah Ada Pihak Sekat Peluangnya?

Penyanyi, Datin Alyah menyifatkan lagu Engkau Milikku sebagai karya terbaik sepanjang pebabitannya di dalam industri muziik tanah air.

Namun, Alyah mendedahkan banyak cabaran yang terpaksa beliau hadapi sepanjang menyempurnakan lagu ini daripada awal pembikinan sehinggalah ke bahagian promosi.

Bagaimanapun, penyanyi yang turut popular dengan lagu Sesal Separuh Nyawa itu kini dapat menarik nafas lega kerana akhirnya lagunya itu diterima pendengar.

View this post on Instagram

ENGKAU MILIKKU Lagu terbaik dlm sejarah pembabitan Saya dlm industri muzik Malaysia.Mungkin kamu akan terfikir atau berkata.Kenapa Bukan kisah hati?Bukan Sesal Separuh nyawa ke?Atau tak Mungkin kerna sayang?setiap lagu yg Saya nyanyikan Ada kisahnya tersendiri jg keistimewaan masing-masing. Berbalik pada lagu ini Setiap video yg Saya paparkan kesemuanya Saya nyanyikan secara live. Dan bersyukurnya Saya utk lagu ini.Ketika promosi dijalankan kesihatan Saya sgt terjaga Dan stabil itu yg selalu Saya Inginkan….. Wlupun Byk pintu pintu peluang ditutup utk lagu ini Tapi secara peribadi Saya banga kerna Saya berjaya menghabiskan lagu ini Dan menjalankan promosi sebaik Mungkin. Cuma sebagai hamba seni Saya harus akur bahawasanya mencari kepuasan utk didgr adakalanya terkecewa…. Wlupun perjalanan Saya sekarang utk lagu jutaanpurnama Dan seterusnya InsyaAllah. Tapi saya Tak akan pernah Lupa lagu ini…. Lagu yg mengajar saya erti kebesaran dlm bersabar.Lagu yg mengajar Saya erti Jgn pandang rendah pada diri Disaat orng Sedang mengatakan bahawa Kita Sedang tersungkur.Lagu ini jg Memberi mengajaran buat Saya.Jgn terlalu tinggi mentafsir kejayaan sedangkan segalanya Bukan Kita yg punya….. Memuaskan hati manusia itu Sesuatu yg amat sukar Dan sejak Dari itu saya hanya memberikan apa yg terbaik yg Saya Ada dan harapan Saya kepada semua peminat mahupun followers mampu Dan mahu menerima saya apa adanya.Kerna Saya sorng penyanyi biasa saja yg selalu Ingin mencuba Segala keistimewaan yg dipinjamkan dlm mencari rezeki……

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

IKLAN

“ENGKAU MILIKKU lagu terbaik dlm sejarah pembabitan Saya dlm industri muzik Malaysia. Mungkin kamu akan terfikir atau berkata. Kenapa Bukan kisah hati?Bukan Sesal Separuh nyawa ke? Atau tak Mungkin kerna sayang? Setiap lagu yang saya nyanyikan Ada kisahnya tersendiri jg keistimewaan masing-masing.

 

“Berbalik pada lagu ini. Setiap video yg Saya paparkan kesemuanya Saya nyanyikan secara live.
Dan bersyukurnya Saya utk lagu ini. Ketika promosi dijalankan kesihatan Saya sgt terjaga dan stabil itu yg selalu saya Inginkan.

 

“Wlupun banyak pintu pintu peluang ditutup utk lagu ini tapi secara peribadi saya banga kerna saya berjaya menghabiskan lagu ini dan menjalankan promosi sebaik mungkin. Cuma sebagai hamba seni saya harus akur bahawasanya mencari kepuasan utk didengar adakalanya terkecewa walaupun perjalanan Saya sekarang utk lagu jutaan purnama dan seterusnya InsyaAllah,” tulisnya.

Jelas Alyah, lagu Engkau Milikku ini lebih bermakna jika dibandingkan dengan lagu-lagunya sebelum ini kerana ia telah banyak mengajarnya erti kebesaran dalam bersabar.

Dalam pada itu, Alyah turut mendedahkan ada pihak yang cuba untuk menutup peluangnya mengenengahkan lagu ini.

“Tapi saya Tak akan pernah Lupa lagu ini. Lagu yg mengajar saya erti kebesaran dlm bersabar. Lagu yg mengajar saya erti Jangan pandang rendah pada diri disaat orang sedang mengatakan bahawa kita sedang tersungkur. Lagu ini juga memberi mengajaran buat saya.

 

“Jgn terlalu tinggi mentafsir kejayaan sedangkan segalanya bukan kita yang punya. Memuaskan hati manusia itu Sesuatu yg amat sukar dan sejak dari itu saya hanya memberikan apa yg terbaik yg saya ada dan harapan saya kepada semua peminat mahupun followers mampu dan mahu menerima saya apa adanya. Kerana saya seorang penyanyi biasa saja yg selalu Ingin mencuba segala keistimewaan yg dipinjamkan dlm mencari rezeki,” katanya lagi

Sementara itu, Alyah turut memberi tahu dia akan sentiasa memberikan yang terbaik walaupun menyifatkan adalah amat sukar untuk memuaskan hati banyak pihak.

Diruangan komen, rata-rata peminat memuji kesungguhan yang dipamerkan penyanyi tersebut.

IKLAN

Foto: Instagram Datin Alyah