Aduh, kecut perut dibuatnya apabila MH menerima sebuah video kiriman pengikut kami di Facebook.

Katanya kejadian telah berlaku di baru-baru ini yang membabitkan dua orang pengawal seperti ‘meracau’ selepas meminum air kopi gabungan durian di Pulau Pinang.

Video berdurasi 20 saat disertakan dengan video kedua menunjukan detik cemas apabila salah seorang pengawal seperti kehilangan tenaga dan tidak bermaya, manakala lagi seorang menjerit seperti tidak sedarkan diri.

IKLAN

Posted by Nur Fitri Damia on Tuesday, 30 January 2018

 

Video yang telah dikongsikan oleh netizen ini menadapat perhatian ramai dan rata-rata tidak menolak gabungan air kopi dan durian seperti tidak sesuai dan terlalu kuat.

[VIDEO] Viral Dua Pengawal Keselamatan ‘Meracau’ Selepas Minum Kopi Durian

IKLAN

Bagaimanapun isu ini telah mendapat perhatian Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dan melalui Facebook, Hisham memberitahu kini Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang (JKN PP) sedang melakukan siasatan terperinci mengenai perkara ini dan akan memaklumkan kepada umum sebaik ia mendapat kepastian.

IKLAN

Dalam masa yang sama, Hisham turut menasihati orang ramai agar menjaga kebersihan dan keselamatan makanan mahupun minuman dan segera mendapatkan rawatan sekirannya ada sebarang kesan sampingan atau mengalami gejala penyakit.

Malah, dia juga tidak mahu mengeluarkan sebarang kenyataan tentang produk apakah yang telah diminum oleh keduapengawal tersebut dan meminta orang ramai untuk berikan sedikit ruang dan masa agar pihak bertanggungjawab melakukan tugasan mereka.

[VIDEO] Viral Dua Pengawal Keselamatan ‘Meracau’ Selepas Minum Kopi Durian

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI