Tahniah buat pelakon Indonesia, Oki Setiana Dewi yang telah menimang cahaya mata yang ketiga pada jam 6.30 pagi semalam.

Oki telah selamat dikurniakan seorang bayi lelaki yang comel. Kulitnya putih kemerah-merahan. Comel sungguh!

Tahniah, Oki Sentiana Dewi Selamat Timang Anak Ketiga

Suaminya, Ory Vitrio Abdullah menerusi entri di laman Instagram berkongsi berita gembira tersebut selepas isterinya selamat melahirkan bayi ketiga mereka.

Tersentuh MH taktala melihatnya foto yang dikongsi Ory. Air mata kegembiraan mengalir dipipi Oki saat mencium anaknya yang baru dilahirkan.

Ory dalam statusnya turut melahirkan rasa syukur kerana kedua dua ibu dan bayi berada di dalam keadaan yang sihat.

IKLAN

Alhamdulillah, telah lahir anak ke 3 kami , Ibrahim Muhammad Abdullah, @ibrahimmuhammadabdullah pada hari Senin ,18 Desember 2017 pkl 6.30 pagi dengan panjang 51cm dan berat 3,7 kg. Semoga anak ini diberkahi dan dikaruniakan kebaikkan olehNya di tetapkanlah hatinya untuk beriman kepadaMu dan kepada rasulMu. jadikanlah dia anak yang sehat, sempurna, cerdas, cekatan, berilmu dan mengamalkannya. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sehatkanlah badannya, baguskanlah akhlaknya, elokkanlah rupanya, fasihkanlah lisannya untuk membaca al Qur’an dan hadist dengan berkah pemimpin kami Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta Alam. Ory Vitrio Abdullah dan @okisetianadewi @ibrahimmuhammadabdullah Foto by @dierabachir

A post shared by Ory Vitrio Abdullah (@oryvitrio) on

“Alhamdulillah, telah lahir anak ke 3 kami , Ibrahim Muhammad Abdullah, @ibrahimmuhammadabdullah pada hari Senin ,18 Desember 2017 pkl 6.30 pagi dengan panjang 51cm dan berat 3,7 kg.

 

 

“Semoga anak ini diberkahi dan dikaruniakan kebaikkan olehNya di tetapkanlah hatinya untuk beriman kepadaMu dan kepada rasulMu. jadikanlah dia anak yang sehat, sempurna, cerdas, cekatan, berilmu dan mengamalkannya.

 

 

“Ya Allah panjangkanlah umurnya, sehatkanlah badannya, baguskanlah akhlaknya, elokkanlah rupanya, fasihkanlah lisannya untuk membaca al Qur’an dan hadist dengan berkah pemimpin kami Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta Alam. Ory Vitrio Abdullah dan @okisetianadewi @ibrahimmuhammadabdullah Foto by @dierabachir. Tulisnya dilaman tersebut.

Dalam masa sama, Oki turut berkongsi dengan peminatnya wajah comel bayi mereka dan dibanjiri ribuan ucapan tahniah dan pujian buat si comel, Ibrahim Muhammad Abdullah.

Bayi lelaki yang comel itu turut mendapat perhatian peminat di laman sosial dengan akaun Instagramnya sendiri yang menggunakan nama pengguna, @ibrahimmuhammadabdullah dan sudah mempunyai lebih dari 11 ribu pengikut.

Terdahulu, Oki dan suami telah dikurniakan dua anak perempuan, iaitu Maryam Nusaibah,2 dan Khadeejah Fatimah,1.

IKLAN

Tahniah, Oki Sentiana Dewi Selamat Timang Anak Ketiga

Apapun, tahniah diucapkan kepada Oki dan suami. Semoga dengan kehadiran cahaya mata yang baru ini dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan mereka.

Tahniah, Oki Sentiana Dewi Selamat Timang Anak Ketiga

IKLAN

Tahniah, Oki Sentiana Dewi Selamat Timang Anak Ketiga

Tahniah, Oki Sentiana Dewi Selamat Timang Anak Ketiga

 

Foto : IG okisetianadewi , oryvitrio