“Macam bagi dedak kat ayam jer”

Itulah antara respon netizen apabila melihat video yang telah dimuat naik oleh Datuk Seri Aliff Syukri di sebuah event terkenal.

Video berdurasi 1 minit itu memaparkan Aliff Syukri teruja melihat sebilangan pengunjung berebut-rebut mengumpul duit terbang yang telah dijalankan oleh penganjur.

Walau sebenarnya aktiviti ini bukanlah idea asal Aliff, namun masih ramai pihak kecewa bagaimana Aliff boleh tergelak saat melihat warga-warga tempatan berebut bagaikan ‘orang lapar’ mengumpul duit.

IKLAN

Rata-rata ‘terasa hati’, tersinggung dan bersedih dengan apa yang terjadi.

‘Sedihnya, Yang Kau Ngekek Ketawa Wahai Orang Kaya’ – Orang Ramai Kecewa Dengan Aliff Syukri? ‘Sedihnya, Yang Kau Ngekek Ketawa Wahai Orang Kaya’ – Orang Ramai Kecewa Dengan Aliff Syukri? ‘Sedihnya, Yang Kau Ngekek Ketawa Wahai Orang Kaya’ – Orang Ramai Kecewa Dengan Aliff Syukri? ‘Sedihnya, Yang Kau Ngekek Ketawa Wahai Orang Kaya’ – Orang Ramai Kecewa Dengan Aliff Syukri? ‘Sedihnya, Yang Kau Ngekek Ketawa Wahai Orang Kaya’ – Orang Ramai Kecewa Dengan Aliff Syukri? ‘Sedihnya, Yang Kau Ngekek Ketawa Wahai Orang Kaya’ – Orang Ramai Kecewa Dengan Aliff Syukri?

IKLAN

Sebenarnya, isu ‘duit turun dari langit’ ini merupakan salah satu identiti dan trademark untuk event ini. Ia bagaikan satu aktiviti wajib tahunan dilakukan oleh penganjur.

IKLAN

Malah, Aliff bukanlah orang pertama yang dikecam kerana aktiviti ini, ramai juga selebriti yang hadir turut diberi tanggapan negative daripada pengikut media sosial mereka.

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI