‘Nak Pelamin Macam Yuna Tapi Bajet Ciput’- Netizen Tak Puas Hati Sikap Sesetengah Bakal Pengantin Yang Tidak Berpijak Di Dunia Nyata!

Hujung minggu lalu, berita yang paling hangat diperkatakan netizen tentunya Majlis Perkahwinan Yuna dan Adam Sinclair. Bercerita tentang pelamin mereka, memang tidak dinafikan Yuna punyai pelamin paling indah dan ramai yang mula menjadikan pelamin ini sebagai inspirasi.

Malah, di laman Twitter, ramai sungguh para gadis yang mula memasang niat untuk miliki pelamin seperti Yuna! Malahan agensi atau pihak pengurus perkahwinan turut memberitahu permintaan pelamin tersebut bagaikan ‘pisang goreng panas’!

Namun begitu, ada beberapa pihak yang berkongsi sikap sesetengah bakal pengantin yang terlalu mengidamkan pelamin yang sama namun bayaran yang sungguh tidak masuk akal.

Salah satu ‘tweet’ yang telah dikongsikan oleh netizen ialah AcitJahat yang memberikan komen mengenai sikap ‘suka berjimat’ terlampau rakyat Malaysia ini.

IKLAN

“Nak pelamin macam Yuna, tapi bajet macam… emm… yunakmampus ke? laka laka lah orang Malaysia ni,” tulisnya.

Tweet tersebut turut mendapat banyak komen daripada netizen prihatin. Ada yang memberikan penjelasan dan tidak kurang juga yang terhibur dengan situasi tersebut.

IKLAN

Bagi MH, setelah membaca komen-komen netizen, tidak mustahil juga untuk mendapatkan pelamin idaman bermodalkan murah asalkan kenalah kreatif.

Tapi apa-apa pun nasihat MH kepada netizen, jangan lah terlampau taksub sangat nak pelamin grand sama seperti artis tapi nak harga murah. ‘Wedding planner’ pun nak cari makan juga.

Sumber: Twitter AcitJahat