Pelakon dan pelawak, Saiful Apek berkongsi khabar duka apabila seekor kucing betina peliharaan yang dipanggil Mooboo mati akibat terkena jangkitan virus, baru-baru ini.

Menurut Saiful, akibat virus berkenaan, Mooboo yang berusia lebih 5 tahun itu mengalami kerosakan saraf badan.

Perkara tersebut dikongsikan Saiful atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Azam Mohamed Yusoff menerusi satu hantaran di Instagram.

“Mooboo Ibu Pada 7 Anak Bulus,” – Kucing Mati Terkena Jangkitan Virus, Saiful Apek Luah Sayu, Pencinta Kucing Turut Sedih “Mooboo Ibu Pada 7 Anak Bulus,” – Kucing Mati Terkena Jangkitan Virus, Saiful Apek Luah Sayu, Pencinta Kucing Turut Sedih

“Mooboo (5 tahun +) ibu pada 7 anak-anak bulus, yang sangat gigih dan penyayang sepanjang hidupnya, kini telah pulang pada Pencipta setelah terkena jangkitan virus yang merosakkan seluruh saraf.

“Tiada kata yang dapat diungkapkan, hanya kasih sayang dan kerinduan yang teramat sangat dalam keadaan yang penuh redha dengab ketentuan NYA, kerana segalanya adalah pinjaman & sementara,” tulisnya.

IKLAN

“Mooboo Ibu Pada 7 Anak Bulus,” – Kucing Mati Terkena Jangkitan Virus, Saiful Apek Luah Sayu, Pencinta Kucing Turut Sedih

Meninjau di ruangan komen, rata-rat peminat turut menzahirkan rasa sedih terhadap perkongsian pelawak berusia 52 tahun itu.

IKLAN

“abanggku sedihnyaaa,” tulis seorang wargamaya.

“Ready n Redha kan bang .. selamat jalan syg.. mende paling sakit tp hakikat kita semua pinjaman … semoga abg n akak tabah…,” titip netizen yang lain.

“be strong abg,” tulis lagi seorang peminat.

IKLAN

“Ya Allah sedihnya,” luah peminat.

“Selamat berehat Mooboo. Semoga tenang dan aman. Sayang Mooboo,” antara komen yang ditinggalkan.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Saiful Apek