“I Let You In And You Destroyed Me” – Ruhainies Luah Kekecewaan Di Twitter?

Sejak akhir-akhir ni, MH perasan pelakon cantik kecil molek Ruhainies agak kerap tweet ayat-ayat sedih di Twitter.

Pada mulanya kami fikirkan Ruhainies hanya sekadar ingin kongsikan perasaanya ketika itu tetapi lama kelamaan luahannya itu seperti semakin mendalam.

Hmmmmm ada apa-apa yang terjadi ke?

MH segera mendapatkan tuan punya badan dan bertanya sendiri apakah yang terjadi sebenarnya.

IKLAN

Menurut Ruhainies sebenarnya tiada apa yang membimbangkan terjadi sebaliknya hanya sekadar ingin berkongsi perasaannya ketika itu.

Dalam masa yang sama, Ruhainies memberitahu dia hanya ingin melepaskan tekanan dengan cara sebegitu.

“Tiada apa yang terjadi. Kalau nak cakap tentang putus cinta, saya tak bercinta pun. Tetapi biasalah perempuan ni memang macam tu. Lagi-lagi ada musim tertentu. Cuma ini adalah cara saya untuk release tension.

 

“Saya tak kisah sangat untuk kongsikan perkara ini di twitter sebab saya hanya menggunakan twitter ini dikala bosan sahaja. Kalau dalam kereta, perjalanan yang panjang, saya pasti akan tweet sesuatu untuk mengelakkan diri kebosanan,” jelasnya sambil ketawa.

Ruhainies yang kini sedang sibuk dengan pengambaran drama Cinta Lemon Madu yang bakal ditayangkan di TV3 slot Lestary ini memberitahu kini dia sedang sibuk juga dengan beberapa appearance event dalam masa yang sama.

IKLAN

MH juga tertarik dengan salah satu posting Ruhainies yang menyuarakan kebimbangannya terhadap nasib perempuan yang menjadi mangsa di sekitar Shah Alam baru-baru ini dan Ruhainies turut berkongsi pendapatnya tentang isu ini.

“Perkara ini tidak hanya terjadi di sekitar Shah Alam, mana-mana juga boleh berlaku. Apa yang saya nak beritahu, walaupun Malaysia sebuah negara yang aman tetapi benda-benda seperti ini masih terjadi.

 

“Apa yang saya ingin beritahu pada orang ramai terutamanya gadis-gadis, jangan keluar seorang diri. Sebaiknya, ajak teman untuk menemani ke mana sahaja dan jika boleh elakkan dari keluar seorang diri waktu malam.

 

“Bukan bermakna keluar pagi tiada apa akan berlaku, tetapi sekurang-kurangnya peluang untuk terjadi agak tipis berbanding malam,” jelasnya pada kami.

Ada benar kata Ruhainies, kalau boleh dielakkan mengapa perlu dekatkan diri dengan risiko jenayah bukan? Sekarang macam-macam perkara boleh berlaku.

Apapun MH doakan seupa Ruhainies semakin gembira dan ceria selalu.