“Jika Post Ini Tidak Didelete, Saya Akan Hantar Surat Saman Ya,” – Ini Amaran Safiey Ilias Buat Sharifah Sakinah

Semalam, pelakon, Sharifah Sakinah memuat naik satu video di laman Instagram ‘mengusik’ usahawan kosmetik, Safiey Ilias.

Dalam video tersebut, jelas kelihatan Sakinah mengatakan bahawa kereta mewah yang ditemuinya di atas jalan raya itu adalah milik Safiey.

“Awak pakai kereta apa? @safieyillias94 hhhahaha kita salah org lah . Cuba awak post semua kereta awak kat ig bagi kita tak salah org next time,” tulisnya.

Bagaimanapun, gurauan Sakinah itu tidak kelihatan lucu kepada usahawan kosmetik itu menyebabkan dia meninggalkan komen meminta agar pelakon Girlfriend Aku Dari Neraka Itu menurunkan video tersebut atau tindakan bakal dikenakan terhadapnya.

“Jika post ini tidak didelete saya akan hantar surat saman ya. Wasalam. AKTA HASUTAN DAN MENJATUHKAN REPUTASI SAYA.

 

“PERGILAH BERUBAH PAKAI TUDUNG TU,” tulisnya.

Menjengah di ruangan komen, kelihatan ada netizen yang mempersoalkan tindakan Safiey yang dilihat agak ‘melebih-lebih’ itu.

IKLAN

Namun, ada juga komen yang mempertahankan tindakan Safiey yang dilihat hanya ingin melindungi dirinya daripada dikecam orang ramai.

IKLAN

Pada MH, semua perkara ini boleh dibawa berbincang. Mungkin niat Sakinah hanya ingin bergurau namun telah disalah erti. Apa-apapun, MH harap semoga kes ini dapat diselesaikan dengan aman.

Foto/Instagram: Sharifah Sakinah