Perkara paling sukar ibu bapa harus tempuhi adalah apabila terpaksa melepaskan anak-anak pergi. Tentunya hari tersebut adalah antara yang paling ditakuti oleh ibu bapa.

Mungkin itulah yang dirasai oleh pasangan pelakon, Faizal Hussein dan Suhaila Sulaiman apabila anak sulung mereka, Fazryn, 13 tahun berjaya menempatkan diri di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kuala Klawang, Negeri Sembilan.

Faizal Hussein Sukar Berpisah Dengan Anak…

IKLAN

Menurut Faizal, dia terasa kehilangan dengan ketiadaan anak sulungnya di rumah.

“Minggu pertama dia tiada di rumah. Memang terasa sangat. Lagipun hubungan kami anak beranak memang rapat.

“Mujurlah sekolahnya membenarkan pelajar membawa telefon bimbit kecil ke sekolah, setiap hari kami akan bertanyakan keadaan dirinya di sana, dapatlah lepas rindu bila dia menghubungi mamanya,” katanya.

Sebelum ini, Faizal ada juga memuat naik foto di laman Instagram miliknya berkongsi perasaan bagaimana harus melepaskan anaknya pergi ke sekolah berasrama penuh itu.

IKLAN

Faizal Hussein Sukar Berpisah Dengan Anak…

IKLAN

Sementara itu, Faizal juga turut berkongsi bahawa anaknya kelihatan ceria sahaja ke sekolah tersebut tetapi dia yang sebak.

“Lucunya anak saya tenang sahaja berada di sekolah berasrama. Tapi saya yang sedih dan sebak.

“Memang impiannya untuk memasuki MRSM dan bila tercapai, saya sangat bangga. Saya harap dia terus sukses dalam hidupnya dan kekal berada di dalam MRSM sehingga tamat sekolah,” katanya lagi.

Faizal juga turut berkongsi bahawa dia dan isterinya boleh dikatakan setiap minggu akan melawat Fazryn di sekolah tersebut dan jika berkesempatan membawanya ‘outing’.

“Biasanya kalau minggu yang dia boleh outing, kami akan ke sana pada hari Sabtu pagi, bawa dia keluar di sekitar pekan Kuala Klawang dan kemudian hantar dia semula ke asrama.

“Selepas itu kami akan bermalam di sekitar Kuala Klawang dan esoknya kami ulang rutin sama atau sekadar duduk di kawasan sekolah sebelum pulang ke KL.

“Setakat ini ada seminggu sahaja tak dapat nak lawat sebab terikat dengan kerja,” katanya lagi.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI