Didie Alias Kongsi Anak Dapat Keputusan Cemerlang, Tapi…

Pelakon dan pengacara, Didie Alias berkongsi berita gembira apabila anak-anaknya mendapat keputusan ‘4 flat’ dalam pelajaran mereka.

Katanya, keputusan cemerlang anak-anaknya itu merupakan penguat semangat untuk terus mencari rezeki.

“Alhamdullillah hanya Allah je yang mengetahui perasaan ibu aka mumy kpd anak2 yg mendapat keputusan cemerlang.

 

“Tahniah anak2 mumy @dayinirdzn @dinierdzn @diyanardzn bg muny tersenyum dan penguat semangat mumy untuk terus berkerja mencari rezeki utk korang.

 

“Nie je yang blh membuat orang diam mengata kt mumy,biarlah org nk ckp ape kt mumy kamu nie,i do all this for u..Berkat doa mumy & daddy,Semuga korang terus sukses dunia & akhirat.

 

“Love u. #bulanyangcemerlangbuatanak2muny #4flat #syukuryaAllah #sentiasamendoakan #doayangbaik2,” tulisnya di Instagram.

IKLAN

Susulan itu, netizen mengucapkan tahniah kepada Didie, malah ada juga yang memuji cara dia membesarkan anak-anaknya itu.

Bagaimanapun, ada juga netizen yang mempersoalkan kejayaan ‘4 flat’ anaknya itu dengan mengatakan ia sesuatu yang mustahil untuk dicapai.

IKLAN

Didie dikurniakan lima anak hasil perkahwinan terdahulu dengan pelakon Ridzuan Hashim. Mereka adalah Nur Dhaniyah, Muhammad Daniel, Nur Dania, dan Nur Diyana dan Nur Dayini.

Pada MH, jika berusaha bersungguh-sungguh tiada apa pun yang sukar untuk dicapai. Bak kata pepatah, usaha tangga kejayaan. Betul tak?

Foto/Instagram: Didie Alias