Anugerah Meletop ERA 2021 (AME2021) ditunda susulan peningkatan kes harian Covid-19 yang semakin meningkat.

AME2021 sepatutnya berlangsung jam 9 malam esok.

Astro selaku penganjur membuat keputusan berkenaan bagi mengutamakan keselamatan semua pihak dan memohon maaf kepada semua yang terbabit.

“Kami dengan ini ingin memohon maaf kepada semua yang terbabit terutamanya barisan artis, para penaja, rakan-rakan niaga, penonton khususnya pengundi dan kru produksi di atas kejadian tidak diduga dan di luar kawalan kami ini.

“Sekali lagi, ingin ditekankan di sini bahawa keputusan ini diambil kerana keselamatan mereka yang terbabit sentiasa menjadi keutamaan kami,” demikian pengumuman rasminya.

IKLAN

Astro menegaskan, pihaknya juga sentiasa menitikberatkan keselamatan dan kesejahteraan setiap mereka yang terbabit dengan mana-mana produksi terbitannya.

“Pematuhan prosedur operasi standard (SOP) dan garis panduan yang sudah ditetapkan pihak berwajib sentiasa menjadi keutamaan kami.

“Di samping itu, kami sentiasa mengambil langkah-langkah proaktif untuk melaksanakan pemeriksaan pra kesihatan dan ujian saringan Covid-19 secara menyeluruh ke atas semua yang terbabit sebelum bermulanya mana-mana program terbitan Astro.

IKLAN

“Sebelum acara berlangsung sejumlah individu telah dikenal pasti perlu dikecualikan berdasarkan pemeriksaan pra saringan kesihatan ke atas kesemua yang bakal menyertai produksi AME2021.

“Mereka termasuk yang harus menjalani proses kuarantin kendiri dalam tempoh waktu seperti yang ditetapkan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

IKLAN

“Walaupun mereka dikesan lebih awal dan tidak dibenarkan masuk ke lokasi rakaman AME2021, kami tetap mengambil langkah lebih berjaga-jaga,” katanya.

Astro juga tidak ingin mengambil sebarang risiko berkenaan dengan keselamatan mana-mana pihak memandangkan statistik harian semakin meningkat.

AME2021 bakal ditunda ke sebuah tarikh lain.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI