Select Page
  • 4.2K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    4.2K
    Shares

Rampasan mengejutkan pihak polis awal pagi tadi nyata mengejutkan rakyat Malaysia

Kalau melihat pada jumlah rampasan tersebut yang terdiri daripada beg tangan mewah, wang tunai dan juga beberapa barangan mewah memang sangat mengejutkan.

Dalam pada itu, MH turut difahamkan bahawa rampasan barangan tersebut dipercayai milik bekas pemimpin negara!

Berikutan itu, Chef Selebriti Malaysia, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan meluahkan rasa amarahnya menerusi laman Instagram miliknya.

“So disgusted and felt cheated watching all this lorry of stuff that being taken out of ‘Najib’ home.

“Pagi ini all that millions of cash to gold bars and watches became the hot topic of every citizen in this country.

“Itu belum lagi dari menteri-menteri yang lain yang ketika ini mesti panas hidup mereka anak beranak!” tulisnya.

Tambahnya lagi, dia turut mengkritik penyokong-penyokong pemimpin tersebut yang masih memberikan sokongan sedangkan bukti sudah nyata di depan mata.

“Sibuk penyokong-penyokong, penyangak-penyangak ini living in denial konon tak baik buat mcm ni masa bulan ramadan dan jgnlah aibkan mereka etc.

“Eh! nak tangkap perompak mesti ada bulan tertentu kan dan menguna diplomasi dan sebagainya?

“Its shocking to see so many cowards in this country patut la mereka-mereka ini di tipu hidup -hidup sampai sanggup nak gadai kan negara ini?

“Mereka ini tak faham ke yang segala yg kita perjuangkan ini untuk siapa? Jika tidak masa depan generasi kita di akan datang?”tulisnya lagi

Sementara itu, Chef Wan turut berkongsi sejarah apa terjadi kepada pemimpin dahulu yang dikatakan menzalimi rakyat.

“Bila melihat kejadian ini teringat kan kisah the French Revolution berzaman dahulu di mana Queen Marie Antoinette itu sampai di pengal kan kepala nya akibat rakyat jelata dizaliminya.

“What about regime Marcos, Gadaffi, Mubarak, Saddam dan banyak lagi.How can we even put up with all this corrupt leaders yg di akhirnya menjerut leher mereka sendiri.

“Tak payah la nak nasihat kita yg memperjuang kan keadilan di negara ini dengan hujah-hujah kau org tu pasal mengaibkan mereka sedang kan berita ini its all over the world News pun and its so embarrasing for this country pun.

“Bangkai gajah itu boleh ke di tutup lagi dik nyiru tu?Jika kita ni bodoh sekali pun jangan lah sombong dan bongkak masih mahu menegak kan benang yg basah lagi?

“Bila saya bercakap begini ramai yang sentap tetapi how do we wake up all these Malay people from their sleep and face the truth and reality of this country corruption yang berleluasa sangat?

“Malu bangsa kita mau pun negara. Itu pun masih ada yg menundung jari menyalah kan Cina kononnya Menteri Kewangan tak boleh beri pada Cina and all this crap!” tulisnya lagi.

So disgusted and felt cheated watching all this lori of stuff that being taken out of Najib home. Pagi ini all that millions of cash to gold bars and watches became the hot topic of every citizen in this country. Itu belum lagi dari Menteri2 yg lain yg ketika ini mesti panas hidup mereka anak beranak! Sibuk penyokong2 penyangak2 ini living in denial konon tak baik buat mcm ni masa bulan ramadan dan jgn lah aib kan mereka etc. Eh nak tangkap perompak mesti ada bulan tertentu ke dan menguna diplomasi dan sebagainya? Its shocking to see so many cowards in this country patut la mereka2 ini di tipu hidup 2 sampai sanggup nak gadai kan negara ini? Mereka ini tak faham ke yg segala yg kita perjuangkan ini untuk siapa? Jika tidak kerana masa depan generasi kita di masa akan datang? Bila melihat kejadian ini teringat kan kisah the French Revolution berzaman dahulu di mana Queen Marie Antoinette itu sampai di pengal kan kepala nya akibat rakyat jelata di zalimi nya. What about regime Marcos, Gadaffi, Mubarak, Saddam dan banyak lagi. How can we even put up with all this corrupt leaders yg di akhirnya menjerut leher mereka sendiri. Tak payah la nak nasihat kita yg memperjuang kan keadilan di negara ini dgn lecture2 kau org tu pasal mengaib kan mereka sedang kan berita ini its all over the world News pun and its so embarrasing for this country pun. Bangkai gajah itu boleh ke di tutup lagi dik nyiru tu? Jika kita ni bodoh sekali pun jangan lah sombong dan bongkak masih mahu menegak kan benang yg basah lagi? Bila saya bercakap begini ramai yg sentap tetapi how do we wake up all this Malay people from their sleep and face the truth and reality of this country corruption yg berluasa sangat? Malu bangsa kita mau pun negara. Itu pun masih ada yg menundung jari menyalah kan Cina kononnya Menteri Kewangan tak boleh beri pada Cina and all this crap!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Fuh! Panjang berjela kau Chef Wan bagi, siap masuk bab sejarah lagi. Apa-apapun, MH harap semua rakyat Malaysia boleh bertenang dan tunggu pihak polis beri kenyataan rasmi sebelum mula membawang.

sumber: IG Chef Wan

Apa Kata Anda

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: