“Walaupun Masuk 10 Lokap, Saya Masih Di Sini,”- Selepas Setahun, Datuk Boy Iman Bangga Pencapaian Syarikat

Pelakon dan usahawan, Datuk Boy Iman menyifatkan semalam adalah hari bersejarah baginya selepas syarikatnya ditimpa musibah genap setahun yang lalu.

Katanya selepas setahun ditimpa musibah, dia masih lagi di sini mempertahankan perjuangan untuk menjadi peneraju rumah mampu milik di Malaysia.

IKLAN

Terdahulu, Boy Iman telah berkongsi detik hitam hidupnya itu menerusi sebuah entri di akaun Instagram miliknya.

Hari ini dalam sejarah, Setelah setahun “musibah” yang berlaku pada diri saya dan syarikat saya masih berada disini, Mempertahankan perjuangan untuk menjadi “Peneraju Rumah Mampu Milik”. Masih teguh dengan “baju” syarikat saya, DBI Technology Sdn Bhd. Masih mampu berdiri, tersenyum, berusaha membersihkan, menyelesaikan, masih mencari “jalan”, dipinjamkan kekuatan utk terus berjuang.. Tidak lari, tidak gila, tutup syarikat atau semaksud dengannya.. Walaupun diri ini kadang kala goyang, tidak mampu, tidak kuat, penat dalam menghadapi dugaan, ujian, cabaran, kritikan, kecaman dan sebagainya yg sgt negatif. Bukan sahaja saya, isteri, anak2, keluarga, staff2, kawan2 dan rakan niaga merasa tempiasnya. Hinggakan saya hilang segala-galanya, kepercayaan, kewangan, harta, maruah, nama, imej, pengaruh dan sebagainya. Saya percaya ianya bukan pengakhiran kepada hidup saya. Titik hitam ini akan membuatkan saya lebih beringat, lebih pandai, lebih bersyukur, lebih berhati-hati dalam menjalani kehidupan sebagai hamba, selebriti dan ahli perniagaan. Orang mungkin boleh bunuh jasad saya, tetapi tidak roh saya. Saya doakan mereka yg menganiaya saya, menfitnah saya, menzalimi saya, mengadu domba saya utk diberi hidayah dan balasan yg setimpal oleh Allah taala. Setiap penderitaan, kesusahan, keaiban, kesedihan saya dibalas. Jika benar saya salah, saya telah didakwa. Menjalani hukuman penjara seperti yg berlaku kepada “mereka” yg ditangkap bersama saya. Setelah hampir setahun dari tarikh saya ditangkap, 2hb Oktober 2017 sehingga hari ini, saya x didakwa. Lbh dr 30 pegawai penyiasat, lbh dr 10 balai polis dan lbh dr 10 lokap yg saya msk telah saya jalani & lalui dgn tenang selama 18 hari. Muka saya keluar di semua media cetak dan media elektronik. Nafas saya seakan terhenti diketika itu, Hanya Allah sahaja yg tau. Andai selepas ini saya didakwa ianya dek kerana episod hitam yg saya lalui bersama dbi properties sdn bhd yang memberi kesan kepada syarikat saya skrg, dbi technology sdn bhd. Mintak simpang 44, Mohon doa dr semua agar ianya dijauhkan. Semoga ada pelangi setelah hujan turun. Allah Maha Besar! Allah Maha Besar! Allah Maha Besar! #boyiman #datoboyiman #datodrboyiman #dbi

A post shared by Dato’ Dr Norul Iman A Rahman (@datoboyiman) on

“Hari ini dalam sejarah, Setelah setahun “musibah” yang berlaku pada diri saya dan syarikat saya masih berada disini,Mempertahankan perjuangan untuk menjadi “Peneraju Rumah Mampu Milik”. Masih teguh dengan “baju” syarikat saya, DBI Technology Sdn Bhd.

“Masih mampu berdiri, tersenyum, berusaha membersihkan, menyelesaikan, masih mencari “jalan”, dipinjamkan kekuatan utk terus berjuang. Tidak lari, tidak gila, tutup syarikat atau semaksud dengannya. Walaupun diri ini kadang kala goyang, tidak mampu, tidak kuat, penat dalam menghadapi dugaan, ujian, cabaran, kritikan, kecaman dan sebagainya yg sgt negatif.Bukan sahaja saya, isteri, anak2, keluarga, staff2, kawan2 dan rakan niaga merasa tempiasnya,” tulisnya.

Tambah Boy Iman, dia percaya musibah tersebut bukanlah pengakhiran hidupnya walaupun terpaksa hilang segala-galanya seperti maruah dan kepercayaan.

IKLAN

“Saya percaya ianya bukan pengakhiran kepada hidup saya. Titik hitam ini akan membuatkan saya lebih beringat, lebih pandai, lebih bersyukur, lebih berhati-hati dalam menjalani kehidupan sebagai hamba, selebriti dan ahli perniagaan.

“Orang mungkin boleh bunuh jasad saya, tetapi tidak roh saya. Saya doakan mereka yg menganiaya saya, menfitnah saya, menzalimi saya, mengadu domba saya utk diberi hidayah dan balasan yg setimpal oleh Allah taala. Setiap penderitaan, kesusahan, keaiban, kesedihan saya dibalas,” katanya lagi.

Dalam pada itu, pelakon yang pernah popolar menerusi telefilem Block 404 itu, menafikan sekerasnya dakwaan segelintir pihak yang melabelnya sebagai penipu walaupun dimasukan ke 10 lokap yang berbeza.

“Jika benar saya salah, saya telah didakwa. Menjalani hukuman penjara seperti yg berlaku kepada “mereka” yg ditangkap bersama saya. Setelah hampir setahun dari tarikh saya ditangkap, 2hb Oktober 2017 sehingga hari ini, saya x didakwa.

“Lebih dr 30 pegawai penyiasat, lbh dr 10 balai polis dan lbh dr 10 lokap yg saya msk telah saya jalani & lalui dgn tenang selama 18 hari. Muka saya keluar di semua media cetak dan media elektronik.

Nafas saya seakan terhenti diketika itu, Hanya Allah sahaja yg tau,” ujarnya.