Trend #TakTahuMalu Membanjiri Instagram!

MH agak tertanya-tanya mengapa sejak akhir-akhir ini MH sering nampak generasi Y sering menggunakan hashtag #TakTahuMalu.

Kami ingatkan ada apa-apa yang ingin mereka sampaikan rupa-rupanya ini merupakan trend terkini dikalangan mereka yang punyai aplikasi Musical.ly.

Mungkin ada yang tidak tahu lagu rancak dan catchy ini telah dinyanyikan oleh kumpulan Atmosfera, yang merupakan adik beradik berasal dari Sabah.

Apa yang MH boleh katakan, walaupun lagunya ada unsur lagu-lagu dari negara jiran, hingga membuatkan ramai keliru tentang originaliti lagu ini, namun MH tidak menafikan lagu ini masih punyai tarikannya sendiri.

Jadi tidak mustahillah kenapa lagu ini menjadi viral bukan? Janga terkejut, selain Malaysia lagu ini turut popular di Indonesia dan beberapa negara Asia yang lain.

Okay kami tak nak cakap panjang, tengok sendiri bagaimana lagu ini telah menjadi ikutan ramai.

Seriously apa yang MH boleh katakan kebanyakan video yang menggunakan hashtag ini sangat comel dan sweet!

IKLAN

Nah MH senaraikan beberapa video yang ada…

1.msyqrn._

– kamu taktahu malu.? #musicallymalaysia #musically #malaysianvipes #taktahumalu

A post shared by #MQnazir ✨| 13 | ?? (@msyqrn._) on

2. thehxnnx

3. nr.suziey

#taktahumalu #musically #musicalindo

A post shared by Nr.Suziey (@nr.suziey) on

4. qu_ilyani

5. melati.zaaaai & anisbat._

6. melbatmira

#musicallymalaysia #musically #musicallyapp #taktahumalu

A post shared by mel | bat | mira | 13 (@melbatmira) on

7. nienaadarwis

Sakitnya Hati ku air Mata ku jatuh ? #taktahumalu #atmosfera #musically #malaysian

A post shared by @nienaadarwis on

8. ayuni.imran, ummu.saffa, fylyna._

@ummu.saffa @fylyna._ ❤️ #taktahumalu #musiciallymalaysian

A post shared by 16 (@ayuni.imran) on

9. marsya.syaaa

IKLAN

10. ohhjasz_

11. aujisomimi._

12. aljoerg & elinaaaaajoerg

@elinaaaaajoerg #taktahumalu ! Follow tiktok aku IDnya : alifjrg

A post shared by Alif Joerg (@aljoerg) on

Jangan terkejut ya, Shuib Sepahtu dan Shah THR Gegar turut tidak ketinggalan lakukan video yang sama seperti mereka minggu lalu…

MH tau mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana lagu ni sebenarnya kan? Nah, ini dia MH tontonkan pada anda semua lagu Tak Tahu Malu dari Atmosfera.