“Tolong Faham, Jangan Tanya Lagi,”- Nourul Wahab Tolak Lamaran Gegar Vaganza & The Voice Sebab…

Penyanyi, Nourul Wahab menegaskan tidak akan menyertai mana-mana pertandingan nyanyian kerana tidak mahu dilabel artis bermusim.

Katanya, dia lebih berminat untuk hanya membuat persembahan jemputan berbanding daripada menyertai sesebuah pertandingan nyanyian.

Kenyataan tersebut telah dimuat naik oleh Nourul menerusi entri terbaru di laman Instagram miliknya.

View this post on Instagram

Nak pesan lagi. Dah tak larat nak jawab. . Baca ni ya wahai semua peminat kesayangan ku. Saya faham bagaimana cinta nya you all pada nyanyian dan Bakat saya. Saya faham yang penyokong saya nak tunjuk bagaimana hebatnya penyanyi kesayangan mereka. Saya tahu dan faham sangat2. ? . Saya tak hebat. Saya masih belajar. Saya ada pendirian saya. Maafkan saya kerana tak dapat penuhi permintaan dan kemahuan you all. Itu kemahuan you all. Tapi itu yang saya tidak mahu. . Saya lebih suka untuk buat persembahan bukan pertandingan. Ingat, brand sesuatu program yang dah famous ada musimnya. Saya tak mahu jadi artis bermusim. Biarlah untuk semua musim. . Sila fahamkan konsep sesuatu pertandingan atau program di TV. Tidak semestinya seseorang artis itu perlu sertai semuanya. Ada sesetengah program itu, penerbitnya tidak mahu memilih seseorang artis itu atau sebaliknya. Masing2 punyai pendirian. . Saya hormati semua program TV dan radio di Malaysia ini. Kerana mereka banyak menyokong saya dari awal sehinggalah hari ini. . Ada tak Team GV bertanya saya? Ya ada. Dari musim kedua. Tapi saya menolak. Bukan saja GV, malah Program The Voice di Paris , France. . Bukan nak tunjuk hebat. Saya tidak sehebat mana. Seperti mana saya terangkan tadi, saya masih belajar. Setiap hari. Saya punya prinsip dan perancangan saya. Ianya mungkin bertentangan dengan kemahuan peminat saya. Tapi itu pendirian saya. . Maafkan saya. Sekali lagi saya beritahu, ini penjelasan nya. Jangan tanya saya lagi. Just come to my show. Insya-Allah lepas bersalin next year kita buat. Masa tu you all datang . Buat masa ini saya lebih suk menyanyi di persembahan pentas yang diundang syarikat tempatan dan antarabangsa atau untuk aktiviti amal di Ig ni tang saya sedang jalankan untuk rumah Nurhati. Mohon semua untuk beri sokongan yang seperti selalunya. . Saya kasihkan semua penyokong dan peminat saya sebagaimana you all kasihkan saya. Satu hari, i will make you prouder than now. Insya-Allah. ??? . . #myfansmyprecious #newrules #myrules #mycareer #mysinging #love

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

IKLAN

“Nak pesan lagi. Dah tak larat nak jawab. Baca ni ya wahai semua peminat kesayangan ku. Saya faham bagaimana cinta nya you all pada nyanyian dan bakat saya. Saya faham yang penyokong saya nak tunjuk bagaimana hebatnya penyanyi kesayangan mereka. Saya tahu dan faham sangat-sangat. 

“Saya tak hebat. Saya masih belajar. Saya ada pendirian saya. Maafkan saya kerana tak dapat penuhi permintaan dan kemahuan you all. Itu kemahuan you all. Tapi itu yang saya tidak mahu. 

“Saya lebih suka untuk buat persembahan bukan pertandingan. Ingat, brand sesuatu program yang dah famous ada musimnya. Saya tak mahu jadi artis bermusim. Biarlah untuk semua musim,” tulisnya.

Dalam pada itu, Nourul turut memberi tahu, dia bukan sahaja mendapat tawaran daripada pihak Gegar Vaganza, malah turut pernah dipelawa untuk menyertai pertandingan nyanyian The Voice di Paris.

“Ada tak Team GV bertanya saya? Ya ada. Dari musim kedua. Tapi saya menolak. Bukan saja GV, malah Program The Voice di Paris , France.

IKLAN

“Bukan nak tunjuk hebat. Saya tidak sehebat mana. Seperti mana saya terangkan tadi, saya masih belajar. Setiap hari. Saya punya prinsip dan perancangan saya. Ianya mungkin bertentangan dengan kemahuan peminat saya. Tapi itu pendirian saya. 

“Maafkan saya. Sekali lagi saya beritahu, ini penjelasan nya. Jangan tanya saya lagi. Just come to my show. Insya-Allah lepas bersalin next year kita buat. Masa tu you all datang,” katanya lagi.

Foto: Instagram Nourul Wahab