Sian Aisy Mateen Kena HFMD

Menerusi akaun Instagram milik Aisy Mateen iaitu anak kepada pelakon wanita, Yana Samsudin baru-baru ini telah berkongsi gambar anaknya, Aisy Mateen di hospital.

Mateen telah dimasukkan ke hospital akibat daripada jangkitan yang menyebabkan sel darah putihnya meningkat dan selain itu Marteen juga dijangkiti Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut.

A post shared by Aisy Mateen (@aisymateen) on

“Mateen ok.. doktor dah cakap Mateen kena infection yang menyebabkan sel darah putihnya tinggi dalam masa yang sama juga di jangkiti Penyakit Tangan, Kaki Dan Mulut (HFMD).

 

“Mateen tak pernah ke Taska dan di jaga sepenuhnya oleh mommy sendiri dan nenek. .

 

“Lepas ni mommy kena jaga jaga tak boleh bagi mateen main main di playground pasaraya atau terima apa apa mainan dari orang sembarangan. .

 

“Terima kasih aunty, uncle , kakak dan abang atas doa dan ucapan. Mateen ok demam dah takda cuma gatal sikit je!! ?,” tulis kapsyennya.

Rata-rata pengikut Mateen telah mendoakan kesihatannya agar segera pulih seperti sediakala.

IKLAN

ainnursyazwien_: Get well soon mateen. Haritu anak saya pon kena mcm ni. Tp doc kata dalam 3 minggu baru baik.

lieza_wahid: @aisymateen semoga cepat sembuh, jgn risau Yana, inshaallah tidak memudaratkan..anak akak 3 org sekali gus kena berjangkit dari org terdekat.

rozaa65nurul: Ya Allah, kesian @aisymateen. Bersabarlah @yanasamsudin .. semuga Mateen cepat sembuh.

yanz_azmi: smga maten cepat sembuh…sama mcn ank saya sblm ni darah putih tggi sebb ada effection kt paru2..smggu jugak duk wad…maga mama maten pon kuat juga…amin…

Mateen merupakan seorang bayi yang sangat periang, jika anda mengikuti perkembangan Mateen pasti anda akan seronok melihat keletahnya di Instagram.

IKLAN

Kami di MH Online mendoakan Mateen cepat sembuh dan kembali sihat semula.

Ubat boring

A post shared by Aisy Mateen (@aisymateen) on

Sumber: Instagram Aisy Mateen