Semua Tersentak, Video Remaja Beri Tempat Duduk Pada Ibu Mengandung Hanya Lakonan

Semalam sebuah video menjadi tular di media sosial yang melihatkan seorang remaja memberikan tempat duduk kepada ibu mengandung di dalam MRT sebenarnya merupakan lakonan semata-mata.

Posting yang dikongsikan oleh rakan Ally Iskandar @suerabbini menerusi akaun Instagramya itu memberitahu rakaman CCTV itu adalah untuk menguji sikap keprihatinan dalam masyrakat.

“Ada yg DM saya kata previous video yg saya up tadi tu katanya lakonan? Purpose? Nak test sikap org malaysia or saja nak test org2 yg suka mengecam? What say uols?”, tulisnya di ruangan kapsyen. 

https://www.instagram.com/p/BmP3HVpBpEo/?taken-by=suerabbinii.signorebyka

IKLAN

Meskipun video tersebut hanya lakonan dan telah dirancang pada awalnya, ini telah membuktikan bahawa sikap keprihatinan dan mentaliti masyarakat di negara ini masih rendah.

https://www.instagram.com/p/BmQhmIiBnUv/?taken-by=suerabbinii.signorebyka

Rata-rata netizen telah meninggalkan komen dalam ruangan video tersebut.

IKLAN

Semua Tersentak, Video Remaja Beri Tempat Duduk Pada Ibu Mengandung Hanya Lakonan Semua Tersentak, Video Remaja Beri Tempat Duduk Pada Ibu Mengandung Hanya Lakonan Semua Tersentak, Video Remaja Beri Tempat Duduk Pada Ibu Mengandung Hanya Lakonan Semua Tersentak, Video Remaja Beri Tempat Duduk Pada Ibu Mengandung Hanya Lakonan Semua Tersentak, Video Remaja Beri Tempat Duduk Pada Ibu Mengandung Hanya Lakonan

Walaupun video tersebut adalah lakonan semata-mata, tapi sikap dan tanggungjawab seseorang individu itulah yang menunjukkan dirinya yang sebenar.