Hasil pujukan peminat, Hazami bersedia bersaing dalam program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4).

Pada masa sama, penyanyi berusia 42 tahun ini berusaha memenuhi permintaan ahli keluarga terutama ibu tersayang, Noor Afza Md Salleh.

“Sebenarnya, setiap musim saya ditawarkan menyertai program realiti ini. Kali ini, baru saya terima selepas sebak membaca e-mel dan mesej daripada peminat yang mahu saya melakukannya. Ibu saya pun excited bila saya menyertainya,” katanya kepada Media Hiburan.

Kerana Pujukan Peminat, Hazami Sertai GV4

Mengakui berada dalam zon selesa, penyanyi yang popular menerusi lagu Sonata Musim Salju ini bagaimanapun meletakkan nilai keikhlasan dalam menghiburkan peminat setianya.

IKLAN

Hazami yang merendah diri berkata, dia bukan lagi guru vokal atau komposer apabila berada di pentas sebaliknya cuma seorang penghibur.

“Peminatlah yang meletakkan saya di situ. Itu bermakna saya buat untuk mereka (peminat) dan saya tak boleh naik atas pentas lalu bersikap besar kepala,” katanya.

Bukan itu saja, pemilik nama sebenar Norkamal Hazami Ahmad Abdul Rahman ini juga sangat berbesar hati menerima sebarang kritikan daripada juri profesional kerana menganggapnya bertujuan membentuk kredibiliti seorang penyanyi dan pemuzik yang bagus.

IKLAN

“Jadi, saya terimanya sebagai satu cara pendidikan kerana proses pembelajaran berlangsung sepanjang hayat.

 

“Saya juga tak seharusnya takut dengan bayang-bayang sendiri sebaliknya perlu terus berjuang untuk membuat yang terbaik,” katanya.

Selain Hazami, GV4 turut disertai Aishah, Elyana, Liza Hanim, Syura, Haida, Raja Azura, Aqasha, Tia Jimbara, Lan Kristal dan dua penyanyi luar iaitu dari Indonesia, Firman dan Ferhad (Singapura).

Kerana Pujukan Peminat, Hazami Sertai GV4

IKLAN

Konsert GV4 bakal bersiaran langsung dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil dan akan disiarkan menerusi saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123). jam 9 malam bermula 29 Oktober ini.

Dalam perkembangan lain, Hazami sedang merangka untuk mengadakan konsert sempena 15 tahun pembabitannya dalam industri muzik akhir tahun ini.

Teks oleh: Ayu Zainal

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI