Baru sahaja reda isu depresi, Haqiem Rusli kembali menjadi bualan ramai apabila dia sekali lagi dikritik gara-gara dikatakan ‘buat hal’ di sebuah program realiti.

Menerusi sebuah video di Instagram, Haqiem dilihat bertindak merampas pembesar susra daripada peserta program realiti tersebut kerana dikatakan menyanyikan lagunya dengan sumbang.

View this post on Instagram

@haqiemrusli98_ [Sila kutip komen2 dlm post ini dgn hati terbuka,xyah tangkap sedih pulak. Org tegur sbb org concern] . Tolong jangan poyo sgt. Semua org faham #ICanSeeYourVoiceMalaysia tu rancangan just for fun…motif kau naik stage and rampas mic brother tu? Let him be! Dia nyanyi sumbang ke, lari tempo ke is none of ur business! It his moment, dia masuk program ni pun for fun..and to get limelight… tak boleh ke sbg artis pro ko duduk kat bawah dan bg moral support. Bukannya curi limelight org tu. Cara ko rampas mic tu pun mmg kurang hajar sgt! Meols bising2 karang kata meols create issue…masalahnya benda ni merengsakan je. Chuols jgn fikir dunia ni evolve around chuols je… mamat tu masuk TV bukan utk jd penyanyi… dia masuk situ utk dpt opportunity utk dilihat dan buka peluang2 lain…so can you please honor the stage to him and let he finish his song? Kau xpayah over sgt smpai nk ajar org menyanyi… kau menyanyi live pun kelaut dalam…. seriously awkward dan kesian kt brother tu… moment dia kena steal camtu je… #ArtisOverTheTop Mohon @makcik_puaka sound sikit budak ni.

A post shared by Trivia Artis Malaysia (@sepitsiput) on

IKLAN

Video tersebut telah menimbulkan reaksi pelbagai di kalangan netizen. Ada yang anggap ia tidak sesuai dilakukan dan sebagainya.

https://twitter.com/_amalinazeri/status/1026018181427523584

IKLAN

IKLAN

Sebelum ini, Haqiem pernah mencetuskan kontoversi apabila mengumumkan dirinya terfikir untuk berhenti daripada nyanyian akibat masalah tekanan berikutan ada yang berpendapat itu hanyalah gimik demi single baru.