Kalau sebut mengenai Datuk Seri Vida (DSV), ada saja kisah hangat yang melibatkan usahawan kosmetik yang kini bergelar penyanyi itu. Belum pun reda mengenai kisahnya yang dikatakan memecat salah seorang pekerjanya sehingga mencetuskan viral, namanya sekali lagi terpalit dengan cerita kurang enak.

Kisahnya, ada yang mendakwa, penyanyi lagu I Am Me ini mempergunakan sekolah demi kepentingan peribadi.

Menerusi media sosial, kecoh ada yang membayangkan DSV yang dikatakan mempergunakan sebuah sekolah di Terengganu. Turut didedahkan, sekolah berkenaan telah menjadi stokis produk keluaranya.

IKLAN

DSV ketika dihubungi MH memberitahu, apa yang terjadi adalah sebenarnya salah faham dan dia mengetahui akan dakwaan tersebut setelah diberitahu kenalan.

IKLAN

“Ada orang share isu itu pada saya. Saya pun tak tahu apa masalah pihak yang sebarkan hal tersebut kerana ia hanyalah salah faham. Bukan sekolah agama sahaja saya pergi untuk memberikan ceramah, malah sekolah aliran lainnya juga. Saya pergi sahaja.

 

“Pada masa sama, apabila ada jemputan untuk memberikan ceramah saya akan letak harga sekitar RM10,000 hingga 15,000, tetapi ada juga yang saya berikan servis secara percuma. Itu pun nak berkira ke?,” katanya.

DSV turut mendedahkan,ada ketikanya dia memberikan cerah berkenaan dengan keusahawanan.

IKLAN

“Macam contohnya, ada yang pernah panggil untuk ceramah dalam program keusahawanan. Tak kan nak panggil usahawan jual ikan kering. Jadi mereka panggilah saya.

 

“Di sana pun adalah juga yang berniaga barang lain, tetapi nak dikongsi cerita mereka, kongsilah. Tetapi bila saya kongsi mengenai hal keusahawanan apa semua, orang pun mengata. Macam mana tu?” kata DSV jujur.

Foto: Instagram DSV/ Sumber Google