Chef Wan Luah Rasa Kecewa Tiada Orang Beri Bantuan Pada Mangsa Gilis Dan Tikam

Semalam heboh di media sosial setelah viralnya sebuah video yang merakamkan seorang lelaki telah dibunuh dengan kejam.

Mangsa maut selepas disyaki ditikam dan dilanggar kertika bergelut dengan sekumpulan penjenayah di sebuah stesen minyak di Johor Bahru.

Kes ini mendapat perhatian daripada chef selebriti terkenal negara, Chef Wan yang meluahkan rasa kecewa kerana tiada sebarang pertolongan diberikan kepada mangsa daripada orang sekeliling yang berada di tempat kejadian.

“Sakit hati tengok video yg di viral pagi ini a man murdered cold blooded!

 

“What is far more sad and pathetic no one came to rescue this man as they all at the scene could have safe his life!

 

“Whats to become with our Malaysian with such brutality and irresponsibility.

 

“Recording this will help with the police investigation too.

 

“However in this case its too late.

 

“What if he is our own family members atau kita yg mati katak aja mcm tu ke?

 

“Apa yg terjadi sangat menyedih kan as no one came to assist this poor man.

 

“Also how do one re act in such a situation with out endangering our own life?

 

“I hope some one did call the police inmediately for help,” tulis Chef Wan.

Peminat dan pengikut Chef Wan juga rata-ratanya bersetuju dengan luahan chef terkenal itu.

IKLAN

ruzana_suhadah: indeed chef…dr awal walau takat pukul2 tu dah call police .. sbb nowadays jenayah mmg xkan disangka2

atikassim7339: Pelik xde sorang pun yg tolong.. Just Pandang je.. Do something la

edikayusofxx: Show that most of our malaysian are selfish n Tak peduli langsung because not their families…apa nak jadi…beranilah sikit….

balkhismohdnoor: Sorry to say but org kita kaki viral je.. nk tlg ni mmg payah la.. nk record apa yg jd bersepah… Mmg la bahaya kalo kita tlg sbb mungkin org jahat tu ada senjata tp kalo ramai² yg g tlg… InshaAllah boleh je selamat apa yg patut.. kuat bkn pada senjata tp kuat bila ramai yg tlg…

Namun begitu ada juga segelintir netizen yang tidak bersetuju dengan pendapat dan luahan Chef Wan ini.

IKLAN

ahda_hidayati: Klau tlong kita mati camne..siapa jaga famili kita..klau tlong dia sama dia samseng..berbaloi ke..a few second..nak tlong apa ..klau ada sendok kat tangan baling kat pembunuh tu..dia baling parang kat dahi kita..klau parang ke bom ke kena kat anak bini nak cari ganti kat mana..klau accident viral kan..org dah mati viral kan..tu mmg salah..video ni prove utk polis..lesson utk semua utk org buka minda..keamanan utama..

deana_pasro: Dengan ambil video ni juga membantu dalam bukti nanti Dato.

Apapun MH turut bersimpati kepada mangsa yang dibunuh dengan kejam. Diharapkan anda semua sentiasa berhati-hati kerana jenayah sekarang ini boleh terjadi di mana-mana sahaja.

Sumber: Instagram Chef Wan