Select Page
Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Semalam heboh di media sosial tentang isu hangat membabitkan pelakon, Afifah Nasir yang dikatakan menyindir isteri kepada pelakon, Aliff Aziz iaitu Bella Astillah menerusi salah satu perkongsiannya di Instagram.

Kecaman demi kecaman diterima oleh Afifah menerusi ruang komen perkongsian itu. Namun harini sempat MH Online meninjau Instagram milik Afifah dan didapati ruang komennya telah ditutup.

Walau bagaimanapun menerusi beberapa sumber, didapati netizen telah mengecam Afifah kerana hashtag ‘#GentingjerbukanLondon’ dan ‘#takpayahpakaitebal2sis’ yang digunakan itu seperti mahu ditujukan kepada Bella.

“Wore this beautiful dress by @_joiemie_ to genting! Hahaha! It wasn’t cold surprisingly or maybe this dress kept me warm 😂 thank you @_jasminechua_ ! #GentingjerbukanLondon#takpayahpakaitebal2sis,” tulis kapsyennya.

Di bawah adalah komen yang diterima oleh Afifah sebelum dia menutup ruang komen tersebut.

Dalam pada dirinya dikecam hebat, dia juga telah memberikan respon dengan menjawab kecaman tersebut.

Katanya, hashtag yang digunakan itu tidak bermaksud langsung untuk menyindir dan tidak ada kaitan dengan Bella.

Menerusi Insta Story milik Bella pula terlihat satu gambar dirinya bersama suami tercinta dikongsi menerusi aplikasi tersebut dan pada gambar tersebut Bella telah menulis,

“Pergi genting simple2 sis sebab bukan pergi GENTING FASHION WEEK,” tulisnya.

Namun mungkin apa yang ditulisnya itu tidak bermaksud membalas dan mungkin juga ia hanya kebetulan.

Terdahulu, Afifah juga pernah terlibat dalam satu kontroversi bersama Aliff Aziz yang tular di media sosial selepas heboh Aliff ditahan pihak berkuasa kerana berkasar dengan isterinya yang masih dalam proses berpantang. Pergelutan di antara Aliff dan Bella itu berlaku di sebuah pusat karaoke selepas Bella mendapati Afifah dan Aliff pergi ke tempat tersebut berdua sahaja tanpa ada orang lain di sana.

Kamera litar tertutup pusat karaoke tersebut juga merakamkan Afifah dan Aliff berpegangan tangan sebelum memasuki salah satu bilik di pusat karaoke berkenaan.

Sumber: Instagram Afifah Nasir dan Bella Astillah

Sekitar Majlis Aqiqah Putera Sulung Aliff Aziz, Bella

Sekitar Majlis Aqiqah Putera Sulung Aliff Aziz, Bella

Walaupun pernah diulit insiden melibatkan hal rumah tangga, namun, majlis aqiqah anak sulung Aliff Aziz dan juga Bella Astillah telah berlangsung dengan cukup meriah.

Majlis yang berlangsung di Roof Garden Hotel Bukit Jelutong, Shah Alam yang bertemakan warna putih itu turut dihadiri saudara dan juga rakan terdekat termasuk rakan artis Hefny Sahad.

Bella pula kelihatan seperti seorang pengantin apabila anggun berbaju kurung moden berona biru lembut dan berselendang putih di majlis aqiqah anaknya, Mohamad Ayden Adrean.

Bukan sahaja Bella, tetapi suaminya, Aliff Aziz turut mengenakan baju rona putih sedondon dengan anak mereka pada hari tersebut.

Pasangan ini juga dilihat seringkali memuatnaik gambar bersama bagaikan memberikan bayangan bahawa rumah tangga mereka sudah kembali berseri.

Bella juga telah berkongsi foto-foto di sekitar majlis aqiqah putera sulungnya itu di laman sosial Instagram (IG) yang berlangsung semalam.

Pengikut Bella turut mengucapkan tahniah kepada pasangan itu atas kelahiran anak mereka dan memuji Bella begitu cantik pada majlis tersebut.

Dalam pada itu, kini sudah menjadi trend selebriti membuka akaun Instagram untuk anak mereka, pelakon Meh Sandar Lagi itu turut melakukan perkara yang sama.

Pastinya mereka suami isteri ingin mengabdikan kenangan dan berkongsi perkembangan cahaya matanya itu nanti dengan peminat.

Selepas beberapa bulan dibuka akaun tersebut kini mempunyai 48 ribu pengikut dan sepuluh keping gambar Ayden Adrean telah dimuatnaik setakat ini.

Kebanyakan entri dihujani dengan komen yang memuji kecomelan Ayden Adrean.

Terdahulu, pasangan selebriti Aliff dan Bella telah menyambut kehadiran cahaya mata sulung mereka pada 8 Julai yang lalu.

BACA JUGA> http://www.mediahiburan.my/aliff-aziz-dedah-wajah-anak/

Di sini MH Online kongsikan beberapa gambar sepanjang majlis aqiqah berlangsung :

 

 

Untuk perkongsian berita selebriti dan pengiklanan, boleh emelkan kepada editor.media@karangkraf.com atau hubungi 03-5101 7322. Ikuti kami juga di Facebook  Media Hiburan * Instagram  mediahiburanofficial * Youtube  Media Hiburan Official
Bella Astillah Kongsi Video Saat Anaknya Dilahirkan

Bella Astillah Kongsi Video Saat Anaknya Dilahirkan

Aliff Aziz dan isterinya Bella Astillah telah pun dikurniakan cahaya mata pertama mereka pada bulan Julai yang lalu.

Bagaimanapun, baru kini di akaun Instagram Bella dia berkongsi video momen-momen indahnya ketika melahirkan putera sulungnya, Ayden Adrean.

Mendengar tangisan Ayden selepas dilahirkan pastinya membuat Bella sangat gembira kerana dia kini sudah memegang status ibu.

Di ruangan kapsyen video yang dikongsi olehnya, dia berkata bahawa dia ingin berkongsi saat indah ini bersama pengikutnya.

“Let me share this video with all of you my dear followers :’) .

 

“The precious moment captured.

 

“Despite being unprepared for labor, I am proud and grateful to be able to have experienced one of life’s unforgettable moments surrounded by my family.

 

“Saya hargai semua ibu-ibu di dunia🌹especially my mom❤️ #AnugerahAllahswt,” tulis kapsyennya.

Dalam video tersebut terlihat beberapa kali Aliff mengucup dahi isterinya tanda terima kasih kerana telah melahirkan zuriatnya. Terpancar kasih sayangnya sebagai seorang suami ketika itu.

A post shared by Bella Astillah (@bellaastillah) on

Rata-rata pengikut Bella telah meninggalkan komen bahawa hati mereka sangat terusik menonton video tersebut.

masker_kunyit_ajaib: Menitis airmata bila teringat balik waktu bersalin…☺☺☺

sakurakakashe: Mengalir airmata saya jugak bah haihh,,sedihnya,,happy jugak,@bellaastillah

hafer_jr: Melahirkan adalah saat yg terindah.. I fell u sis.. a precious moment that we will never forget…pray for ur long lasting happiness sis..😍

aisyah_ayudia_inara_aziz: Smoga bella sentiasa d lindungi,dberkati ,d beri ketabahan dan sentiasa bahagia hingga ke jannah.insyallah

Betapa besarnya pengorbanan seorang ibu yang terpaksa bertarung nyawa untuk melahirkan bayi yang telah dikandung selama sembilan bulan.

Oleh itu kita sebagai anak janganlah sekali-kali mengecilkan hati ibu kita kerana pengorbanan yang telah dilakukannya untuk kita tidak akan dapat dibalas sampai bila-bila. Sesungguhnya ibu tiada ganti.

Sumber: Instagram Bella Astillah

‘Aliff Tidak Bertepuk Sebelah Tangan’ – Bella Astillah

‘Aliff Tidak Bertepuk Sebelah Tangan’ – Bella Astillah

Masih lagi belum habis nampaknya gosip panas yang sedang melanda industri seni tanah air yang melibatkan pelakon dan penyanyi daripada Singapura, Aliff Aziz dan pelakon wanita, Afifah Nasir.

Pada Isnin lalu telah berlangsungnya sidang media oleh Afifah bagi memberi penjelasan terhadap apa yang telah dikeluarkan pihak Aliff Aziz berhubung kontroversi melibatkan mereka berdua.

Nampaknya selepas sidang media diadakan, gosip ini menjadi semakin hangat apabila semalam isteri kepada Aliff Aziz telah memuatnaik Insta Story di Instagramnya berkata, Aliff tidak bertepuk sebelah tangan malah dia juga mengatakan pihak produksi tidak terlibat dalam masalah ini.

“Sebenarnya benda ni simple dan kita tak perlu nak panjangkan lagi sebab Aliff pun dah mengaku silap, dia pun dah terima bermacam-macam tohmahan dan dia pun dah meminta maaf secara terbuka kepada semua orang.

 

“Saya dah maafkan dia, Allhamdulillah kita sekarang sedang cuba untuk memperbaiki hubungan sebagai suami isteri dan harap semua doakan.

 

“Jadi saya fikir kenapa kita tak permudahkan sahaja, kenapa perlu cakap kerana membenarkan?
“Kalau semua orang fikir logik akal dan fikiran, kita semua termasuk saya bukan lagi kanak-kanak, kita tak perlu minta izin untuk pegang tangan dan sebagainya.

 

“Kalau betul ada orang tanya Bella nak pegang tangan awak boleh?, kita boleh say no kita boleh say yes. Lain lah kalau dia letak pistol atas kepala kita,” ujar Bella di dalam Insta Story tersebut sambil menegaskan bahawa sebagai wanita kita mempunyai pendirian.

Bella juga berkata lagi, jika betul apa yang didakwa oleh Afifah bahawa dia disuruh oleh pihak produksi, Afifah sepatutnya menghubungi dirinya dan memberitahu keadaan sebenar.

“Kalau betul produksi yang paksa, yang rayu, yang mintak tolong, dia boleh straight call saya,” jelasnya.

Isteri kepada pelakon ini juga mengatakan kenapa perlu diteruskan melakukan perkara yang tidak baik.

Sempat juga Bella membalas kata-katanya kepada teman lelaki Afifah, Wan Ariff tentang postingnya yang mengatakan Aliff seorang yang childish.

“Macam ni lah Wan Ariff, ini bukan drama pertama suami saya berlakon dan dah banyak drama dia berlakon.

 

“Ini 13 episod sebelum ni dia pernah buat 30 episod straight 70 hari dia shooting, Alhamdulillah semua berjalan lancar dan kami suami isteri tak pernah ada masalah.

 

“Tapi masalah yang melibatkan perempuan tidak pernah, cuma kami diduga dalam cerita ini kenapa tiba-tiba berlakunya perkara ini dan cakap Aliff bertepuk sebelah tangan, are you sure?,” soal Bella kepada Ariff.

Semakin panjang kes kontroversi ini dan apakah kesudahannya, sam-samalah kita berdoa dan mengharapkan ianya dapat diselesaikan dengan baik.

Di bawah adalah video penuh di Insta Story Bella.

Sumber: Instagram Bella Astillah

Aliff Aziz Dedah Wajah Anak

Aliff Aziz Dedah Wajah Anak

Pelakon lelaki yang berasal dari Singapura, Aliff Aziz baru sahaja menimang cahaya mata pertama pada awal Julai lalu hasil daripada perkahwinannya bersama Bella Astillah.

Sejak daripada anaknya dilahirkan dia dan isteri tidak pernah mendedahkan wajah anaknya dan semalam buat pertama kalinya dia telah mendedahkan wajah comel anaknya menerusi akaun Instagramnya.

Comel, itulah perkataan yang keluar apabila pertama kali melihat wajah anak kepada pelakon tersebut.

A post shared by Aliff Aziz (@aliffaziz91) on

Di ruangan kapsyen Aliff menulis,

“It’s less than an hour before the date turns to August 8th. Exactly this date last month my handsome young prince was born. And for one month we have not properly introduce our blessing to everyone. Bismillahirrahmanirrahim.

 

“To everyone, please welcome my handsome young blessing from the Almighty to me and my beloved wife,

 

“Mohamad Ayden Adrean

 

“Born on July 8th, 3.46pm weighing 2.96kg at birth.

 

“Now he is one month old and growing well and healthy alhamdulillah. Everyday me and my wife experience something that only parents will understand when we look at our baby’s face. All the fatigue and stress goes away just by the light of his face. You are such a blessing my young one. Grow healthy and happily sayang. Can’t wait to be on this journey with you and Mummy to watch you grow up into a young, strong, handsome, smart son that will be loyal to your parents. Happy first month Ayden. Daddy and Mummy loves you! ❤️😘😍,” tulisnya.

Semoga Ayden membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh buat kedua-dua ibu bapanya.

Sumber: Instagram Aliff Aziz

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error:
" "