Select Page
Aliff Aziz Minta Afifah Nasir Bercakap Benar

Aliff Aziz Minta Afifah Nasir Bercakap Benar

Kalau anda masih ingat beberapa bulan yang lalu heboh industri seni negara kita dengan kontroversi yang melibatkan pelakon, Aliff Aziz dan pelakon cantik, Afifah Nasir.

Kedua-dua mereka ditemui oleh isteri kepada Aliff, Bella Astillah di salah sebuah pusat karaoke di ibu kota.

Walau bagaimanapun kes itu telahpun selesai selepas kedua-dua belah pihak tampil membuat sidang media masing-masing untuk menjelaskan perkara yang sebenar.

Terbaru terdapat beberapa portal yang berkongsi cerita bahawa Afifah menyatakan dirinya dan Bella sudah berbaik dan tidak lagi bergaduh.

Namun begitu, Aliff tampil menerusi akaun Instagramnya menafikan hal tersebut dan meminta untuk Afifah bercakap benar.

A post shared by Aliff Aziz (@aliffaziz91) on

“Tonight i feel it’s time for me to voice out once and for all about an issue that has already been way past me and my wife for a long time. Before i begin, i want everyone to know that i’m voicing out to put my point across once and for all and not to bring back up this incident again as for me and Bella, we have moved on well and stronger from this incident.

“For these past few days, interviews and articles have been put out stating that this girl and my wife has “reconciled” and that this girl has claimed that she is not enemies with Bella and she is “ready to forgive and forget” about this incident. This girl claimed that “Bella isn’t upset about the genting outfit issue as she has contacted Bella through Whatsapp about it and Bella is fine with everything.”

 

“First of all to this girl that is infamous for making false statements over and over again i want to tell you something that would probably benefit you more than anyone else. As i have said before countless times, in this incident only YOU and ME knows exactly what went on and irregardless of who else is involved on both sides, both me and you know thoroughly what we did wrong.

 

“Thats why i dare to say that your statements are false. So i know that it is nearly impossible for you to even say anything true because it has been shown time and again that all you do is lie. It’s okay if you are talking about yourself. But when you bring up again my wife in your statements when the press interviews you, and say things of this nature which is far from true, what are you trying to prove? Is it to show the world that you are once again the ‘innocent’ one and that everything is now fine and dandy?

 

“Like i said i know its near IMPOSSIBLE for you to say any truth, so why not try this, the next time you get questions about this again why not say the TRUTH or not say anything at all? I would not have posted this today if it wasn’t about your FALSE statements these past days. If it is true that Bella said she was fine with everything when you contacted her through whatsapp, why didn’t you show that whatsapp to the press? Why can you do it when you tried to show that i was the only one that was wrong the last time but not do it now?

Yes i get it. Everyone will say after this that “Aliff kau pun salah takpayah la nak cakap cakap lagi” and all these other comments. Well, i understood my grave mistake towards my wife a long time ago and i have made my confessions and apologies a long time ago and have sinced moved on stronger with my wife.

 

“But when i read and see all these nonsense this girl is saying to show as if she has sorted out everything well is just annoying. “Saya sedia melupakan dan memaafkan,” Excuse me? Sedia memaafkan? Maafkan who? Me? Bella? Yourself? Stop living in your bubble of denial please.

 

“I know my mistake. You know yours. If there is anyone that has the position to even ‘memaafkan’, its Bella. And about future jobs that you claimed you would have no problems if ever the opportunity arises for you to work with me again. Listen well here. I have absolutely NO intentions of ever accepting any offers with you NOT because i am afraid of you, not because i believe i’m innocent, but because the DANGER of someone who would actually LIE with no regards or concern to anyone else but herself just to free herself from trouble is just not worth my time.

 

“To everyone else, do know that i am not posting this to bring up this matter again. That’s the last thing i ever want to do. But i’m voicing out to let this girl know that its better for her to just shut up if its impossible to say the truth. I have stayed silent long enough tolerating these nonsense statements. #EnoughIsEnough #IfItsImpossibleToSayTheTruthItsBetterYouShutUp #KalauSusahSangatCakapBendaBetulBaikKauDiam #MovingOn,” tulisnya panjang lebar di dua perkongsiannya menerusi Instagram.

Diharapkan segala permasalahan atau rasa tidak puas hati dengan tindakan Afifah ini dapat diselesaikan dengan baik.

Mungkin juga Afifah mengekuarkan kenyataan begitu kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan dan memanjangkan cerita.

Sumber: Instagram Aliff Aziz

Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Semalam heboh di media sosial tentang isu hangat membabitkan pelakon, Afifah Nasir yang dikatakan menyindir isteri kepada pelakon, Aliff Aziz iaitu Bella Astillah menerusi salah satu perkongsiannya di Instagram.

Kecaman demi kecaman diterima oleh Afifah menerusi ruang komen perkongsian itu. Namun harini sempat MH Online meninjau Instagram milik Afifah dan didapati ruang komennya telah ditutup.

Walau bagaimanapun menerusi beberapa sumber, didapati netizen telah mengecam Afifah kerana hashtag ‘#GentingjerbukanLondon’ dan ‘#takpayahpakaitebal2sis’ yang digunakan itu seperti mahu ditujukan kepada Bella.

“Wore this beautiful dress by @_joiemie_ to genting! Hahaha! It wasn’t cold surprisingly or maybe this dress kept me warm 😂 thank you @_jasminechua_ ! #GentingjerbukanLondon#takpayahpakaitebal2sis,” tulis kapsyennya.

Di bawah adalah komen yang diterima oleh Afifah sebelum dia menutup ruang komen tersebut.

Dalam pada dirinya dikecam hebat, dia juga telah memberikan respon dengan menjawab kecaman tersebut.

Katanya, hashtag yang digunakan itu tidak bermaksud langsung untuk menyindir dan tidak ada kaitan dengan Bella.

Menerusi Insta Story milik Bella pula terlihat satu gambar dirinya bersama suami tercinta dikongsi menerusi aplikasi tersebut dan pada gambar tersebut Bella telah menulis,

“Pergi genting simple2 sis sebab bukan pergi GENTING FASHION WEEK,” tulisnya.

Namun mungkin apa yang ditulisnya itu tidak bermaksud membalas dan mungkin juga ia hanya kebetulan.

Terdahulu, Afifah juga pernah terlibat dalam satu kontroversi bersama Aliff Aziz yang tular di media sosial selepas heboh Aliff ditahan pihak berkuasa kerana berkasar dengan isterinya yang masih dalam proses berpantang. Pergelutan di antara Aliff dan Bella itu berlaku di sebuah pusat karaoke selepas Bella mendapati Afifah dan Aliff pergi ke tempat tersebut berdua sahaja tanpa ada orang lain di sana.

Kamera litar tertutup pusat karaoke tersebut juga merakamkan Afifah dan Aliff berpegangan tangan sebelum memasuki salah satu bilik di pusat karaoke berkenaan.

Sumber: Instagram Afifah Nasir dan Bella Astillah

Sekitar Majlis Aqiqah Putera Sulung Aliff Aziz, Bella

Sekitar Majlis Aqiqah Putera Sulung Aliff Aziz, Bella

Walaupun pernah diulit insiden melibatkan hal rumah tangga, namun, majlis aqiqah anak sulung Aliff Aziz dan juga Bella Astillah telah berlangsung dengan cukup meriah.

Majlis yang berlangsung di Roof Garden Hotel Bukit Jelutong, Shah Alam yang bertemakan warna putih itu turut dihadiri saudara dan juga rakan terdekat termasuk rakan artis Hefny Sahad.

Bella pula kelihatan seperti seorang pengantin apabila anggun berbaju kurung moden berona biru lembut dan berselendang putih di majlis aqiqah anaknya, Mohamad Ayden Adrean.

Bukan sahaja Bella, tetapi suaminya, Aliff Aziz turut mengenakan baju rona putih sedondon dengan anak mereka pada hari tersebut.

Pasangan ini juga dilihat seringkali memuatnaik gambar bersama bagaikan memberikan bayangan bahawa rumah tangga mereka sudah kembali berseri.

Bella juga telah berkongsi foto-foto di sekitar majlis aqiqah putera sulungnya itu di laman sosial Instagram (IG) yang berlangsung semalam.

Pengikut Bella turut mengucapkan tahniah kepada pasangan itu atas kelahiran anak mereka dan memuji Bella begitu cantik pada majlis tersebut.

Dalam pada itu, kini sudah menjadi trend selebriti membuka akaun Instagram untuk anak mereka, pelakon Meh Sandar Lagi itu turut melakukan perkara yang sama.

Pastinya mereka suami isteri ingin mengabdikan kenangan dan berkongsi perkembangan cahaya matanya itu nanti dengan peminat.

Selepas beberapa bulan dibuka akaun tersebut kini mempunyai 48 ribu pengikut dan sepuluh keping gambar Ayden Adrean telah dimuatnaik setakat ini.

Kebanyakan entri dihujani dengan komen yang memuji kecomelan Ayden Adrean.

Terdahulu, pasangan selebriti Aliff dan Bella telah menyambut kehadiran cahaya mata sulung mereka pada 8 Julai yang lalu.

BACA JUGA> http://www.mediahiburan.my/aliff-aziz-dedah-wajah-anak/

Di sini MH Online kongsikan beberapa gambar sepanjang majlis aqiqah berlangsung :

 

 

Untuk perkongsian berita selebriti dan pengiklanan, boleh emelkan kepada editor.media@karangkraf.com atau hubungi 03-5101 7322. Ikuti kami juga di Facebook  Media Hiburan * Instagram  mediahiburanofficial * Youtube  Media Hiburan Official
Bella Astillah Kongsi Video Saat Anaknya Dilahirkan

Bella Astillah Kongsi Video Saat Anaknya Dilahirkan

Aliff Aziz dan isterinya Bella Astillah telah pun dikurniakan cahaya mata pertama mereka pada bulan Julai yang lalu.

Bagaimanapun, baru kini di akaun Instagram Bella dia berkongsi video momen-momen indahnya ketika melahirkan putera sulungnya, Ayden Adrean.

Mendengar tangisan Ayden selepas dilahirkan pastinya membuat Bella sangat gembira kerana dia kini sudah memegang status ibu.

Di ruangan kapsyen video yang dikongsi olehnya, dia berkata bahawa dia ingin berkongsi saat indah ini bersama pengikutnya.

“Let me share this video with all of you my dear followers :’) .

 

“The precious moment captured.

 

“Despite being unprepared for labor, I am proud and grateful to be able to have experienced one of life’s unforgettable moments surrounded by my family.

 

“Saya hargai semua ibu-ibu di dunia🌹especially my mom❤️ #AnugerahAllahswt,” tulis kapsyennya.

Dalam video tersebut terlihat beberapa kali Aliff mengucup dahi isterinya tanda terima kasih kerana telah melahirkan zuriatnya. Terpancar kasih sayangnya sebagai seorang suami ketika itu.

A post shared by Bella Astillah (@bellaastillah) on

Rata-rata pengikut Bella telah meninggalkan komen bahawa hati mereka sangat terusik menonton video tersebut.

masker_kunyit_ajaib: Menitis airmata bila teringat balik waktu bersalin…☺☺☺

sakurakakashe: Mengalir airmata saya jugak bah haihh,,sedihnya,,happy jugak,@bellaastillah

hafer_jr: Melahirkan adalah saat yg terindah.. I fell u sis.. a precious moment that we will never forget…pray for ur long lasting happiness sis..😍

aisyah_ayudia_inara_aziz: Smoga bella sentiasa d lindungi,dberkati ,d beri ketabahan dan sentiasa bahagia hingga ke jannah.insyallah

Betapa besarnya pengorbanan seorang ibu yang terpaksa bertarung nyawa untuk melahirkan bayi yang telah dikandung selama sembilan bulan.

Oleh itu kita sebagai anak janganlah sekali-kali mengecilkan hati ibu kita kerana pengorbanan yang telah dilakukannya untuk kita tidak akan dapat dibalas sampai bila-bila. Sesungguhnya ibu tiada ganti.

Sumber: Instagram Bella Astillah

‘Aliff Tidak Bertepuk Sebelah Tangan’ – Bella Astillah

‘Aliff Tidak Bertepuk Sebelah Tangan’ – Bella Astillah

Masih lagi belum habis nampaknya gosip panas yang sedang melanda industri seni tanah air yang melibatkan pelakon dan penyanyi daripada Singapura, Aliff Aziz dan pelakon wanita, Afifah Nasir.

Pada Isnin lalu telah berlangsungnya sidang media oleh Afifah bagi memberi penjelasan terhadap apa yang telah dikeluarkan pihak Aliff Aziz berhubung kontroversi melibatkan mereka berdua.

Nampaknya selepas sidang media diadakan, gosip ini menjadi semakin hangat apabila semalam isteri kepada Aliff Aziz telah memuatnaik Insta Story di Instagramnya berkata, Aliff tidak bertepuk sebelah tangan malah dia juga mengatakan pihak produksi tidak terlibat dalam masalah ini.

“Sebenarnya benda ni simple dan kita tak perlu nak panjangkan lagi sebab Aliff pun dah mengaku silap, dia pun dah terima bermacam-macam tohmahan dan dia pun dah meminta maaf secara terbuka kepada semua orang.

 

“Saya dah maafkan dia, Allhamdulillah kita sekarang sedang cuba untuk memperbaiki hubungan sebagai suami isteri dan harap semua doakan.

 

“Jadi saya fikir kenapa kita tak permudahkan sahaja, kenapa perlu cakap kerana membenarkan?
“Kalau semua orang fikir logik akal dan fikiran, kita semua termasuk saya bukan lagi kanak-kanak, kita tak perlu minta izin untuk pegang tangan dan sebagainya.

 

“Kalau betul ada orang tanya Bella nak pegang tangan awak boleh?, kita boleh say no kita boleh say yes. Lain lah kalau dia letak pistol atas kepala kita,” ujar Bella di dalam Insta Story tersebut sambil menegaskan bahawa sebagai wanita kita mempunyai pendirian.

Bella juga berkata lagi, jika betul apa yang didakwa oleh Afifah bahawa dia disuruh oleh pihak produksi, Afifah sepatutnya menghubungi dirinya dan memberitahu keadaan sebenar.

“Kalau betul produksi yang paksa, yang rayu, yang mintak tolong, dia boleh straight call saya,” jelasnya.

Isteri kepada pelakon ini juga mengatakan kenapa perlu diteruskan melakukan perkara yang tidak baik.

Sempat juga Bella membalas kata-katanya kepada teman lelaki Afifah, Wan Ariff tentang postingnya yang mengatakan Aliff seorang yang childish.

“Macam ni lah Wan Ariff, ini bukan drama pertama suami saya berlakon dan dah banyak drama dia berlakon.

 

“Ini 13 episod sebelum ni dia pernah buat 30 episod straight 70 hari dia shooting, Alhamdulillah semua berjalan lancar dan kami suami isteri tak pernah ada masalah.

 

“Tapi masalah yang melibatkan perempuan tidak pernah, cuma kami diduga dalam cerita ini kenapa tiba-tiba berlakunya perkara ini dan cakap Aliff bertepuk sebelah tangan, are you sure?,” soal Bella kepada Ariff.

Semakin panjang kes kontroversi ini dan apakah kesudahannya, sam-samalah kita berdoa dan mengharapkan ianya dapat diselesaikan dengan baik.

Di bawah adalah video penuh di Insta Story Bella.

Sumber: Instagram Bella Astillah

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error: