Select Page
Aliff Aziz Minta Afifah Nasir Bercakap Benar

Aliff Aziz Minta Afifah Nasir Bercakap Benar

Kalau anda masih ingat beberapa bulan yang lalu heboh industri seni negara kita dengan kontroversi yang melibatkan pelakon, Aliff Aziz dan pelakon cantik, Afifah Nasir.

Kedua-dua mereka ditemui oleh isteri kepada Aliff, Bella Astillah di salah sebuah pusat karaoke di ibu kota.

Walau bagaimanapun kes itu telahpun selesai selepas kedua-dua belah pihak tampil membuat sidang media masing-masing untuk menjelaskan perkara yang sebenar.

Terbaru terdapat beberapa portal yang berkongsi cerita bahawa Afifah menyatakan dirinya dan Bella sudah berbaik dan tidak lagi bergaduh.

Namun begitu, Aliff tampil menerusi akaun Instagramnya menafikan hal tersebut dan meminta untuk Afifah bercakap benar.

A post shared by Aliff Aziz (@aliffaziz91) on

“Tonight i feel it’s time for me to voice out once and for all about an issue that has already been way past me and my wife for a long time. Before i begin, i want everyone to know that i’m voicing out to put my point across once and for all and not to bring back up this incident again as for me and Bella, we have moved on well and stronger from this incident.

“For these past few days, interviews and articles have been put out stating that this girl and my wife has “reconciled” and that this girl has claimed that she is not enemies with Bella and she is “ready to forgive and forget” about this incident. This girl claimed that “Bella isn’t upset about the genting outfit issue as she has contacted Bella through Whatsapp about it and Bella is fine with everything.”

 

“First of all to this girl that is infamous for making false statements over and over again i want to tell you something that would probably benefit you more than anyone else. As i have said before countless times, in this incident only YOU and ME knows exactly what went on and irregardless of who else is involved on both sides, both me and you know thoroughly what we did wrong.

 

“Thats why i dare to say that your statements are false. So i know that it is nearly impossible for you to even say anything true because it has been shown time and again that all you do is lie. It’s okay if you are talking about yourself. But when you bring up again my wife in your statements when the press interviews you, and say things of this nature which is far from true, what are you trying to prove? Is it to show the world that you are once again the ‘innocent’ one and that everything is now fine and dandy?

 

“Like i said i know its near IMPOSSIBLE for you to say any truth, so why not try this, the next time you get questions about this again why not say the TRUTH or not say anything at all? I would not have posted this today if it wasn’t about your FALSE statements these past days. If it is true that Bella said she was fine with everything when you contacted her through whatsapp, why didn’t you show that whatsapp to the press? Why can you do it when you tried to show that i was the only one that was wrong the last time but not do it now?

Yes i get it. Everyone will say after this that “Aliff kau pun salah takpayah la nak cakap cakap lagi” and all these other comments. Well, i understood my grave mistake towards my wife a long time ago and i have made my confessions and apologies a long time ago and have sinced moved on stronger with my wife.

 

“But when i read and see all these nonsense this girl is saying to show as if she has sorted out everything well is just annoying. “Saya sedia melupakan dan memaafkan,” Excuse me? Sedia memaafkan? Maafkan who? Me? Bella? Yourself? Stop living in your bubble of denial please.

 

“I know my mistake. You know yours. If there is anyone that has the position to even ‘memaafkan’, its Bella. And about future jobs that you claimed you would have no problems if ever the opportunity arises for you to work with me again. Listen well here. I have absolutely NO intentions of ever accepting any offers with you NOT because i am afraid of you, not because i believe i’m innocent, but because the DANGER of someone who would actually LIE with no regards or concern to anyone else but herself just to free herself from trouble is just not worth my time.

 

“To everyone else, do know that i am not posting this to bring up this matter again. That’s the last thing i ever want to do. But i’m voicing out to let this girl know that its better for her to just shut up if its impossible to say the truth. I have stayed silent long enough tolerating these nonsense statements. #EnoughIsEnough #IfItsImpossibleToSayTheTruthItsBetterYouShutUp #KalauSusahSangatCakapBendaBetulBaikKauDiam #MovingOn,” tulisnya panjang lebar di dua perkongsiannya menerusi Instagram.

Diharapkan segala permasalahan atau rasa tidak puas hati dengan tindakan Afifah ini dapat diselesaikan dengan baik.

Mungkin juga Afifah mengekuarkan kenyataan begitu kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan dan memanjangkan cerita.

Sumber: Instagram Aliff Aziz

Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Semalam heboh di media sosial tentang isu hangat membabitkan pelakon, Afifah Nasir yang dikatakan menyindir isteri kepada pelakon, Aliff Aziz iaitu Bella Astillah menerusi salah satu perkongsiannya di Instagram.

Kecaman demi kecaman diterima oleh Afifah menerusi ruang komen perkongsian itu. Namun harini sempat MH Online meninjau Instagram milik Afifah dan didapati ruang komennya telah ditutup.

Walau bagaimanapun menerusi beberapa sumber, didapati netizen telah mengecam Afifah kerana hashtag ‘#GentingjerbukanLondon’ dan ‘#takpayahpakaitebal2sis’ yang digunakan itu seperti mahu ditujukan kepada Bella.

“Wore this beautiful dress by @_joiemie_ to genting! Hahaha! It wasn’t cold surprisingly or maybe this dress kept me warm 😂 thank you @_jasminechua_ ! #GentingjerbukanLondon#takpayahpakaitebal2sis,” tulis kapsyennya.

Di bawah adalah komen yang diterima oleh Afifah sebelum dia menutup ruang komen tersebut.

Dalam pada dirinya dikecam hebat, dia juga telah memberikan respon dengan menjawab kecaman tersebut.

Katanya, hashtag yang digunakan itu tidak bermaksud langsung untuk menyindir dan tidak ada kaitan dengan Bella.

Menerusi Insta Story milik Bella pula terlihat satu gambar dirinya bersama suami tercinta dikongsi menerusi aplikasi tersebut dan pada gambar tersebut Bella telah menulis,

“Pergi genting simple2 sis sebab bukan pergi GENTING FASHION WEEK,” tulisnya.

Namun mungkin apa yang ditulisnya itu tidak bermaksud membalas dan mungkin juga ia hanya kebetulan.

Terdahulu, Afifah juga pernah terlibat dalam satu kontroversi bersama Aliff Aziz yang tular di media sosial selepas heboh Aliff ditahan pihak berkuasa kerana berkasar dengan isterinya yang masih dalam proses berpantang. Pergelutan di antara Aliff dan Bella itu berlaku di sebuah pusat karaoke selepas Bella mendapati Afifah dan Aliff pergi ke tempat tersebut berdua sahaja tanpa ada orang lain di sana.

Kamera litar tertutup pusat karaoke tersebut juga merakamkan Afifah dan Aliff berpegangan tangan sebelum memasuki salah satu bilik di pusat karaoke berkenaan.

Sumber: Instagram Afifah Nasir dan Bella Astillah

Karier Seni Afifah Nasir Tidak Terjejas Walau Dilanda Kontroversi

Karier Seni Afifah Nasir Tidak Terjejas Walau Dilanda Kontroversi

Sekitar beberapa minggu yang lalu heboh di laman sosial tentang kontroversi yang melibatkan nama pelakon wanita Afifah Nasir dengan seorang pelakon lelaki yang berasal dari Singapura.

Rentetan daripada kontroversi tersebut, Afifah berkata setiap yang terjadi itu tidak pernah mematahkan semangatnya untuk meneruskan kariernya dalam bidang seni.

Menurut satu sumber, Afifah memberitahu bahawa dia kini lebih berhati-hati untuk tidak mudah mempercayai orang sekeliling selepas apa yang sudah berlaku terhadap dirinya.

“Kehidupan kena diteruskan dan Alhamdulillah apa yang berlaku tidak mematahkan semangat saya.

 

“Cuma saya perlu lebih berhati-hati dalam setiap tindak-tanduk saya agar tidak lagi terpalit dengan kontroversi.

 

“Saya semakin matang dan kejadian itu juga banyak mengajar saya agar tidak mudah mempercayai orang disekeliling kita,” ujarnya pada Mstar.

Walau dipalit dengan kontroversi panas tempoh hari namun Afifah bersyukur kerana rezekinya tidak terjejas dan masih ada tawaran berlakon untuknya.

“Alhamdulillah karier berjalan seperti biasa dan kini sedang sibuk di lokasi penggambaran drama Syurga Yang Kedua,” ujarnya lagi.

Kini Afifah sedang sibuk di lokasi bagi menjalani sesi penggambaran drama Syurga Yang Kedua sebanyak 70 episod bersama nama-nama hebat dalam industri seperti Fasha Sandha, Zarul Husin dan Siti Elizad.

Katanya lagi dia seronok dapat bekerja bersama nama-nama hebat tersebut kerana banyak kata-kata positif dan semangat yang diberikan oleh mereka kepadanya.

Semoga Afifah terus berjaya dalam bidang seni ini dan setiap yang terjadi itu dijadikan sebagai pengajaran agar ianya tidak berlaku lagi di masa akan datang.

Sumber: Mstar Online

Afifah Nasir Mohon Henti Kecam Keluarganya

Afifah Nasir Mohon Henti Kecam Keluarganya

Kontroversi yang melanda antara Afifah Nasir dan Aliff Aziz nampaknya telah meninggalkan kesan yang sangat mendalam buat Afifah.

Semalam dia telah memuat naik gambar keluarganya dan di ruang kapsyen dia telah meluahkan rasa kesal dengan apa yang terjadi baru-baru ini.

Di kapsyennya dia mengatakan bahawa dia meminta jasa baik daripada semua orang untuk melepaskan kemarahan kepada dirinya tapi bukan kepada keluarganya kerana keluarganya tidak bersalah dalam hal ini.

A post shared by Afifah Nasir (@afifahnasir93) on

“To my family, I know the pain I have caused to all. Never in my intention to hurt all of you. Segala kata cacian yang dilemparkan, I accept it as it is for the mistake I have done be it my intention were pure or not.

 

“Kebenarannya hanya Allah sahaja yang tahu. Hidup tak perlu puaskan hati sesiapa. Relationship with god is what matters the most.

 

“Masing2 ada hak untuk bersuara dan judge. Biarlah apa orang nak kata. Yang penting, Allah tahu niat kita macam mana.

 

“Setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya. Minta jasa baik semua sebagai manusia yang mempunyai hati dan perasaan. Let go of your anger at me, not my family nor my bf as I believe they are innocent❤ seperti yang semua nak.. ruang comment dibuka untuk semua,” tulis luahan hatinya di ruang kapsyen.

Nampaknya setelah ruang komen dibuka, ramai netizen yang meninggalkan kata-kata positif buat Afifah.

ms_ctmohd89: Buat @anzalnanasir88 ..jga kata2 anda y blh mnyakitkan hati org lain.. Sy adalah pmnat awk.. Buat pipah.. Sy xknl awak sblm ni.. Tp sy mngenali awak ats kntrovsi awak y mmburkkan awak n ktrunan awak.. Moga ksilpan xkn berulg la.. Moga smua d pmdhkn.. Amin👌👌👆

anoharfarain: Semoga menjadi sebahagian anak seni yg matang k,jaga maruah keluarga

sha_lalalalaaa: Take it as learning process. Next time make sure all this thing not to be repeat again. Afifah jaga lah maruah sebagai wanita. Dont simply let anybody hold ur hands, bring u to the place just to have a fun lg2 dgn suami org….. 😫

matceraf92: Buang keruh ambil yg jernih and take it as a lesson for u. Lps ni lbih brhati2. Manusia xlepas dri buat ksilapan.

Diharapkan selepas ini tiada lagi yang mengecam atau menghina Afifah serta keluarganya kerana Afifah sendiri telah memohon maaf tentang apa yang telah terjadi.

Sumber: Instagram Afifah Nasir

Wajah Kekasih Afifah Nasir Di Katakan Mirip Kartun Adudu?

Wajah Kekasih Afifah Nasir Di Katakan Mirip Kartun Adudu?

Sejak kontroversi yang melanda diri Afifah Nasir dan Aliff Aziz, nama dan wajah kekasih Afifah memang tidak asing lagi. Bukan sahaja terpapar besar di ruangan akhbar, malah gambar-gambarnya juga mula kelihatan di setiap search engine di internet.

MH Online ingat selepas PC dan sebagainya kisah ini akan reda dan dilupakan, namun baru-baru ini di twitter kecoh tentang wajah kekasih Afifah yang dikaitkan dengan perkataan ‘Adudu’.

Puas MH Online fikir apa kaitan Adudu dengan wajah Wan Ariff, rupa-rupanya salah seorang tweet handle telah menyamakan wajah kekasih Afifah itu dengan salah satu watak animasi di dalam kartun Boboiboy yang berwarna hijau.

Mungkin terlalu marah dan bengang dengan apa yang terjadi, salah seorang pengguna twitter telah meluahkan kekecewaannya dengan muat naik tweet seperti;

“Budak – budak sangat ni nak besarkan cerita. Kau pergi jumpa Bella minta maaf sudah la dey. Muka pakwe pun macam adudu..” Tweetnya telah mendapat perhatian ramai sehinggakan ramai yang retweet serta memberi respons terhadap komennya ini.

Sungguhpun begitu, ada juga beberapa individu yang kurang bersetuju dengan tindakkan gadis ini dan menganggap tindakannya ini seperti mempersoalkan kerja Tuhan.

 

Apa pun MH Online harap, jika terlalu marah atau tidak puas hati, janganlah kita cuba untuk menghina atau komen tentang fizikaliti seseorang. Malah kami harap semua ini hanya sekadar usikan manja. Janganlah dimaksudkan apa-apa. Tak baik tau!

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error: