Select Page
Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Dikecam Perli Bella Astillah, Afifah Nasir Tutup Ruangan Komen

Semalam heboh di media sosial tentang isu hangat membabitkan pelakon, Afifah Nasir yang dikatakan menyindir isteri kepada pelakon, Aliff Aziz iaitu Bella Astillah menerusi salah satu perkongsiannya di Instagram.

Kecaman demi kecaman diterima oleh Afifah menerusi ruang komen perkongsian itu. Namun harini sempat MH Online meninjau Instagram milik Afifah dan didapati ruang komennya telah ditutup.

Walau bagaimanapun menerusi beberapa sumber, didapati netizen telah mengecam Afifah kerana hashtag ‘#GentingjerbukanLondon’ dan ‘#takpayahpakaitebal2sis’ yang digunakan itu seperti mahu ditujukan kepada Bella.

“Wore this beautiful dress by @_joiemie_ to genting! Hahaha! It wasn’t cold surprisingly or maybe this dress kept me warm 😂 thank you @_jasminechua_ ! #GentingjerbukanLondon#takpayahpakaitebal2sis,” tulis kapsyennya.

Di bawah adalah komen yang diterima oleh Afifah sebelum dia menutup ruang komen tersebut.

Dalam pada dirinya dikecam hebat, dia juga telah memberikan respon dengan menjawab kecaman tersebut.

Katanya, hashtag yang digunakan itu tidak bermaksud langsung untuk menyindir dan tidak ada kaitan dengan Bella.

Menerusi Insta Story milik Bella pula terlihat satu gambar dirinya bersama suami tercinta dikongsi menerusi aplikasi tersebut dan pada gambar tersebut Bella telah menulis,

“Pergi genting simple2 sis sebab bukan pergi GENTING FASHION WEEK,” tulisnya.

Namun mungkin apa yang ditulisnya itu tidak bermaksud membalas dan mungkin juga ia hanya kebetulan.

Terdahulu, Afifah juga pernah terlibat dalam satu kontroversi bersama Aliff Aziz yang tular di media sosial selepas heboh Aliff ditahan pihak berkuasa kerana berkasar dengan isterinya yang masih dalam proses berpantang. Pergelutan di antara Aliff dan Bella itu berlaku di sebuah pusat karaoke selepas Bella mendapati Afifah dan Aliff pergi ke tempat tersebut berdua sahaja tanpa ada orang lain di sana.

Kamera litar tertutup pusat karaoke tersebut juga merakamkan Afifah dan Aliff berpegangan tangan sebelum memasuki salah satu bilik di pusat karaoke berkenaan.

Sumber: Instagram Afifah Nasir dan Bella Astillah

Karier Seni Afifah Nasir Tidak Terjejas Walau Dilanda Kontroversi

Karier Seni Afifah Nasir Tidak Terjejas Walau Dilanda Kontroversi

Sekitar beberapa minggu yang lalu heboh di laman sosial tentang kontroversi yang melibatkan nama pelakon wanita Afifah Nasir dengan seorang pelakon lelaki yang berasal dari Singapura.

Rentetan daripada kontroversi tersebut, Afifah berkata setiap yang terjadi itu tidak pernah mematahkan semangatnya untuk meneruskan kariernya dalam bidang seni.

Menurut satu sumber, Afifah memberitahu bahawa dia kini lebih berhati-hati untuk tidak mudah mempercayai orang sekeliling selepas apa yang sudah berlaku terhadap dirinya.

“Kehidupan kena diteruskan dan Alhamdulillah apa yang berlaku tidak mematahkan semangat saya.

 

“Cuma saya perlu lebih berhati-hati dalam setiap tindak-tanduk saya agar tidak lagi terpalit dengan kontroversi.

 

“Saya semakin matang dan kejadian itu juga banyak mengajar saya agar tidak mudah mempercayai orang disekeliling kita,” ujarnya pada Mstar.

Walau dipalit dengan kontroversi panas tempoh hari namun Afifah bersyukur kerana rezekinya tidak terjejas dan masih ada tawaran berlakon untuknya.

“Alhamdulillah karier berjalan seperti biasa dan kini sedang sibuk di lokasi penggambaran drama Syurga Yang Kedua,” ujarnya lagi.

Kini Afifah sedang sibuk di lokasi bagi menjalani sesi penggambaran drama Syurga Yang Kedua sebanyak 70 episod bersama nama-nama hebat dalam industri seperti Fasha Sandha, Zarul Husin dan Siti Elizad.

Katanya lagi dia seronok dapat bekerja bersama nama-nama hebat tersebut kerana banyak kata-kata positif dan semangat yang diberikan oleh mereka kepadanya.

Semoga Afifah terus berjaya dalam bidang seni ini dan setiap yang terjadi itu dijadikan sebagai pengajaran agar ianya tidak berlaku lagi di masa akan datang.

Sumber: Mstar Online

Afifah Nasir Mohon Henti Kecam Keluarganya

Afifah Nasir Mohon Henti Kecam Keluarganya

Kontroversi yang melanda antara Afifah Nasir dan Aliff Aziz nampaknya telah meninggalkan kesan yang sangat mendalam buat Afifah.

Semalam dia telah memuat naik gambar keluarganya dan di ruang kapsyen dia telah meluahkan rasa kesal dengan apa yang terjadi baru-baru ini.

Di kapsyennya dia mengatakan bahawa dia meminta jasa baik daripada semua orang untuk melepaskan kemarahan kepada dirinya tapi bukan kepada keluarganya kerana keluarganya tidak bersalah dalam hal ini.

A post shared by Afifah Nasir (@afifahnasir93) on

“To my family, I know the pain I have caused to all. Never in my intention to hurt all of you. Segala kata cacian yang dilemparkan, I accept it as it is for the mistake I have done be it my intention were pure or not.

 

“Kebenarannya hanya Allah sahaja yang tahu. Hidup tak perlu puaskan hati sesiapa. Relationship with god is what matters the most.

 

“Masing2 ada hak untuk bersuara dan judge. Biarlah apa orang nak kata. Yang penting, Allah tahu niat kita macam mana.

 

“Setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya. Minta jasa baik semua sebagai manusia yang mempunyai hati dan perasaan. Let go of your anger at me, not my family nor my bf as I believe they are innocent❤ seperti yang semua nak.. ruang comment dibuka untuk semua,” tulis luahan hatinya di ruang kapsyen.

Nampaknya setelah ruang komen dibuka, ramai netizen yang meninggalkan kata-kata positif buat Afifah.

ms_ctmohd89: Buat @anzalnanasir88 ..jga kata2 anda y blh mnyakitkan hati org lain.. Sy adalah pmnat awk.. Buat pipah.. Sy xknl awak sblm ni.. Tp sy mngenali awak ats kntrovsi awak y mmburkkan awak n ktrunan awak.. Moga ksilpan xkn berulg la.. Moga smua d pmdhkn.. Amin👌👌👆

anoharfarain: Semoga menjadi sebahagian anak seni yg matang k,jaga maruah keluarga

sha_lalalalaaa: Take it as learning process. Next time make sure all this thing not to be repeat again. Afifah jaga lah maruah sebagai wanita. Dont simply let anybody hold ur hands, bring u to the place just to have a fun lg2 dgn suami org….. 😫

matceraf92: Buang keruh ambil yg jernih and take it as a lesson for u. Lps ni lbih brhati2. Manusia xlepas dri buat ksilapan.

Diharapkan selepas ini tiada lagi yang mengecam atau menghina Afifah serta keluarganya kerana Afifah sendiri telah memohon maaf tentang apa yang telah terjadi.

Sumber: Instagram Afifah Nasir

Wajah Kekasih Afifah Nasir Di Katakan Mirip Kartun Adudu?

Wajah Kekasih Afifah Nasir Di Katakan Mirip Kartun Adudu?

Sejak kontroversi yang melanda diri Afifah Nasir dan Aliff Aziz, nama dan wajah kekasih Afifah memang tidak asing lagi. Bukan sahaja terpapar besar di ruangan akhbar, malah gambar-gambarnya juga mula kelihatan di setiap search engine di internet.

MH Online ingat selepas PC dan sebagainya kisah ini akan reda dan dilupakan, namun baru-baru ini di twitter kecoh tentang wajah kekasih Afifah yang dikaitkan dengan perkataan ‘Adudu’.

Puas MH Online fikir apa kaitan Adudu dengan wajah Wan Ariff, rupa-rupanya salah seorang tweet handle telah menyamakan wajah kekasih Afifah itu dengan salah satu watak animasi di dalam kartun Boboiboy yang berwarna hijau.

Mungkin terlalu marah dan bengang dengan apa yang terjadi, salah seorang pengguna twitter telah meluahkan kekecewaannya dengan muat naik tweet seperti;

“Budak – budak sangat ni nak besarkan cerita. Kau pergi jumpa Bella minta maaf sudah la dey. Muka pakwe pun macam adudu..” Tweetnya telah mendapat perhatian ramai sehinggakan ramai yang retweet serta memberi respons terhadap komennya ini.

Sungguhpun begitu, ada juga beberapa individu yang kurang bersetuju dengan tindakkan gadis ini dan menganggap tindakannya ini seperti mempersoalkan kerja Tuhan.

 

Apa pun MH Online harap, jika terlalu marah atau tidak puas hati, janganlah kita cuba untuk menghina atau komen tentang fizikaliti seseorang. Malah kami harap semua ini hanya sekadar usikan manja. Janganlah dimaksudkan apa-apa. Tak baik tau!

Pening Kes Aliff, Afifah, Produksi, Mana Satu Yang Betul?

Pening Kes Aliff, Afifah, Produksi, Mana Satu Yang Betul?

Kontroversi yang melibatkan hero dan heroin drama Izinkan Aku Mencintaimu, Aliff Aziz dan Afifah Nasir nampaknya macam semakin berlarutan.

Seperti ramai yang sudah sedia maklum, pada 31 Julai yang lalu Aliff dan isterinya Bella Astillah telah membuat satu sidang media untuk menjelaskan bahawa Aliff tidak memukul isterinya seperti yang dihebohkan di media sosial.

Dalam sidang media tersebut juga Aliff telah memohon maaf secara terbuka bahawa dia mengaku akan kesilapan yang telah dilakukan dan menjelaskan bahawa dia keluar bersama Afifah ke pusat karaoke tersebut adalah bukan kerana urusan kerja.

Isnin lalu bersamaan 7 Ogos, Afifah tampil untuk menjelaskan situasinya pula dalam satu sidang media

Afifah menyatakan permohonan maafnya kepada isteri Aliff di sidang media tersebut dengan mengaku kesilapannya atas apa yang telah berlaku dan dia mengatakan Bella tidak bersalah dalam hal ini.

Menurut sumber di portal-portal hiburan pula, Afifah menjelaskan bahawa dia bukan orang ketiga seperti yang didakwa dan dia tidak berminat dengan suami orang.

Katanya lagi, dia merasakan seperti dianiaya oleh pihak produksi drama tersebut kerana semua yang berlaku ini adalah rancangan mereka untuk memudahkan kerja.

“Saya menjadi mangsa pihak produksi yang mahu saya bersikap baik dengan Aliff sepanjang sesi penggambaran drama tersebut.

 

“Saya seperti dianiaya. Semuanya dirancang untuk pihak produksi memudahkan kerja namun apabila hal begini sudah terjadi, saya seorang sahaja yang menjadi mangsa,” jelas Afifah.

Pun begitu, dia turut meletakkan kesalahan ke atas dirinya sendiri kerana tidak membantah setiap rancangan dan terlalu mengikut kata orang.

“Niat saya hanya mahu memudahkan kerja. Bayangkan, penggambaran yang sepatutnya berlangsung selama sebulan, berpanjangan selama dua bulan dan sehingga kini, masih belum selesai,” ujarnya lagi.

Semalam kecoh pula tentang pihak produksi telah memberi kenyataan yang menafikan dakwaan tentang menyuruh Afifah memujuk Aliff di media sosial.

Pengarah drama tersebut, Mansor Akob telah menafikan dakwaan Afifah itu yang kononnya dipergunakan oleh pihak produksi untuk memujuk dan melayan kerena Aliff.

Menerusi Harian Metro pula, Mansor atau lebih dikenali sebagai Manchi mengatakan pihak produksi tidak pernah memberikan arahan dan perancangan sebegitu.

“Saya tidak pernah menyuruh mereka rapat malah jauh sekali untuk membuat perancangan seperti didakwa Afifah. Bagi saya itu hanya cakap-cakap kosong dalam kalangan kami.

 

“Soal masalah di lokasi adalah perkara biasa dan susah nak elak. Namun kedua-dua mereka tetap memberikan komitmen baik,” katanya.

Terbaru, di akaun Instagram milik Afifah, dia telah memuat naik sebanyak tujuh video rakaman bersama pihak produksi bagi menjelaskan isu penafian yang katanya mereka tidak menyuruh Afifah untuk memujuk Aliff.

Dalam rakaman video tersebut, pengarah drama tersebut mengatakan dia telah menafikan tentang rancangan homestay yang telah mereka bincangkan kerana selepas perbincangan dilakukan sesama mereka, rancangan itu dirasakan tidak efektif lalu mengambil keputusan untuk tidak melaksanakannya.

Manchi juga berkata bahawa dia menafikan hal lain bukan seperti yang heboh di media sosial semalam tentang menafikan Afifah disuruh memujuk Aliff.

Nampaknya kontroversi ini menjadi semakin panjang dan sukar untuk difahami. Jadi siapa yang betul ni? Aliff, Afifah atau pihak produksi?

Anda fikirlah sendiri jawapannya kerana kami juga tiada jawapan untuk perkara yang sedang berlaku ini. Apapun kami di MH Online mendoakan agar permasalahan yang sedang berlaku ini berakhir dengan cara yang baik.

Sumber: Harian Metro & Instagram Afifah Nasir

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error:
" "