Select Page
  • 1.9K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1.9K
    Shares

Penyanyi Nourul Depp menerusi laman Instagramnya sehari lalu telah berkongsi detik cemas apabila dirinya nyaris dihempap pintu besar, di salah sebuah projek perumahan.

Menerusi entri yang dimuat naik, Nourul atau nama lengkapnya, Noorulhuda Abdul Wahab, 41, turut bercerita mengenai perincian berhubung insiden berkenaan menerusi beberapa keping foto di IG.

Ceritanya : 1st pic : bangunan herbalife yang berwarna kelabu, memang selalu Kalau pegi hebalife hanya berjalan kaki sebab kami tinggal berdeoan dengan herbalife. Tak jauh. Pic 2: project by Pavillion (Pavillion Ceylon hill) . Pic 3: kecuaian 3 bangla pekerja construction #pavillionceylonhill ni , yang Renung camera tu gedik melihat saya Melintas jalan; Pic 4: pintu besar yang berat ni hanya dipegang oleh ketiga tiga mereka, lalu tumbang d atas jalan betul2 depan saya …. dalam setengah meter . . Memang kami tak puas hati pun dengan Project by pavillion Ceylon Hill ni. Buat bising setiap hari tak kira malam siang awal pagi… And by the way, siapa perlukan bangunan banyak banyak Kat KL ni? Siapa nak duduk lagi? Bangunan yang dah ada ni pun tak penuh. . Please tag if you know who should be reported to if there is some reckless by site workers like this . And to who to report to stop this Project. Alhamdulillah i am still Alive. Couldn’t imagine how if my kids would grow up without their mother 😞thank you for saving me, thank you for sparing my life , Allah 🙏🏼 @cidbmalaysia @cidbholdings #cidbkl

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Mengakui sempat membayangkan bagaimanakah kehidupan anak-anaknya yang kian membesar andai tidak beribu, penyanyi tersebut juga turut memanjatkan rasa syukur kerana masih diberi peluang olehNya untuk meneruskan kehidupan.

I cannot stop to istighfar and say Alhamdulillah after what happened at 4:43pm today 🙁😔😢 No matter how strong i am, when comes to something that close to death, make you realise how fragile life is. Anyone. Then again I'm grateful that I'm still alive – at home with husband and my kids – instead of may be in the hospital or worst in mortuary 😢😖😔 I'm affected , and infected due to almost accident at #pavillionceylonhill project near jalan changkat chulan next to see hoy chan plaza How they can be so reckless 😣 1 min after the incident that the big door of construction fell in front of me (approximately just half a meter away from me) ; immidiately my husband's face; my 3 kids face flashes in my mind Masa marah pekerja tu semua, saya tak rasa apa apa. Selepas dah berjalan ke depan, baru terfikir what could happen to me kalau saya berjalan lebih laju seperti biasa , kalau saya tak mesej suami, kalau saya tak tengok whatsapp TS @ashburn kalau saya tak tengok message jasper dari herbalife ; sebelum saya melintas……. imagine .. may be i was already under the heavy door. Splat and flattened… by that damn door 😣😐😟😖 Allah maha kaya. Terima kasih kerana menyelamatkan. Terima kasih beri peluang. Dah malam ni baru rasa sedih. Teringat adik beradik yang terpaksa datang KL pulak nak tengok… mungkin hanya jasad yang tinggal. Terfikir macam mana husband nak handle kematian dengan anak anak masih kecil… terfikir @ayu_ace yang bakal sampai esok… mungkin hanya menyambut khabar duka …..😢😢😢😔😔 Alhamdulillah Allah selamatkan. Benar benar rasa bersyukur. Sangat sangat bila fikirkan berpeluang mencium anak anak sebelum masuk tidur, berpeluang masak untuk mereka dan most; berpeluang beraya bersama lagi. Alhamdulillah Pavillion ceylon called me to apologise but i guess it's not enough when that incident has disturbed my emotion and mind. They should look at their safety measure not to take lightly . Many People pass by the road daily. Most of them students in the building next to it I really want @cidbmalaysia or #DOSH OR even #DBKL to look at this matter seriously. Or may be also kementerian

A post shared by N O U R U L (@nouruldepp) on

Malah menerusi sebuah lagi posting, penyanyi yang cukup sinonim menerusi lagu Kerana Terluka ini juga turut bersyukur dan mengucapkan Alhamdulillah kerana masih punyai peluang untuk menyambut ketibaan Syawal bersama keluarga.

“Alhamdulillah Allah selamatkan. Benar benar rasa bersyukur. Sangat sangat bila fikirkan berpeluang mencium anak anak sebelum masuk tidur, berpeluang masak untuk mereka dan most; berpeluang beraya bersama lagi. Alhamdulillah,” tulisnya.

Foto: Instagram Nourul Wahab

Apa Kata Anda

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: