Select Page
Susut & Tutup Leher, Penampilan Fizikal Terkini ‘Mr.Grey’ Fendy Bakry Dipersoal Netizen

Susut & Tutup Leher, Penampilan Fizikal Terkini ‘Mr.Grey’ Fendy Bakry Dipersoal Netizen

Baru-baru ini, pelakon drama Mr.Grey yang juga merupakan bekas finalis Hero Remaja 2012/13, Fendy Bakry telah pun mengadakan majlis berbuka puasa bersama peminat dan jemputan khas di Hotel Sentosa Regency, Alor Star Kedah.

Meski ramai yang gembira dan memanjatkan rasa syukur kerana bintang berkenaan melakukan kemunculan di khalayak, namun penampilan fizikal bintang berusia 29 tahun yang kelihatan sedikit susut mengundang tanda tanya netizen.

Malah, Fendy yang sejak kebelakangan ini sering tampil dalam keadaan leher yang ditutupi dengan selendang atau mafla turut menjadi tanda tanya.

Apa pun, bersempena dengan bulan ramadan yang kini hampir ke penghujung tahun ini, ayuh kita doakan kesejahteraan Fendy. Moga kesihatan Mr.Grey kesayangan ramai ini sentiasa berada dalam keadaan baik.

Foto: Instagram Fendy dan Fadzil Zahari

 

Netizen ‘Buat Kerja’ Cari Jenama, Harga Beg Tangan Dibawa Rosmah Ke SPRM!

Netizen ‘Buat Kerja’ Cari Jenama, Harga Beg Tangan Dibawa Rosmah Ke SPRM!

Kemunculan figura isteri bekas perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor kembali menjadi perhatian ramai pada  pagi Selasa apabila diminta hadir ke Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi memberi keterangan berhubung siasatan kes melibatkan SRC International Sdn Bhd.

Selain mengikuti perkembangan isu berkenaan, nampaknya netizen Malaysia turut ‘berminat’ untuk mengetahui apakah jenama beg tangan yang dibawa bekas wanita pertama itu sewaktu hadir memberikan keterangannya ke suruhanjaya berkenaan.

Tular menerusi media sosial, ada netizen mendakwa beg rona merah cili yang dijinjit Rosmah adalah beg dari jenama antarabangsa, Gianni Versace berdasarkan rekaan dan bentuknya.

Difahamkan, harga beg berkenaan dianggar bernilai sekitar RM5,000, seperti mana yang dilihat menerusi paparan foto perkongsian di Twitter.

Menerusi posting berkenaan, Rosmah dikatakan menggunakan beg tangan dari jenama pereka asal itali itu yang berharga RM5,026.

Lebih menarik, koleksi yang dilancarkan sempena koleksi Musim Luruh 2013 itu turut menampilkan model terkenal Britain, Kate Moss untuk kempen jenama tersebut.

Dalam serbuan pihak berkuasa beberapa minggu lalu, lebih 280 kotak yang dipercayai berisi koleksi beg tangan mewah jenama mewah telah dirampas dari kondominium Pavilion Residence.

Hasil rampasan lain yang dirampas termasuk 72 beg berisi wang tunai pelbagai negara,jam tangan serta beberapa item berharga lain.

Foto: Carian Google

 

 

 

 

 

Akaun IG @faizikhairudin Didakwa Netizen Fake, Pakai Gambar Orang Filipina

Akaun IG @faizikhairudin Didakwa Netizen Fake, Pakai Gambar Orang Filipina

Satu lagi info yang baru kami perolehi mendakwa, akaun Instagram yang menggunakan akaun @faizikhairudin didakwa sebagai fake, kerana ia sebenarnya merupakan sebuah akaun palsu.

Akaun menerusi platform sosial itu menjadi buah mulut ramai apabila memuat naik foto berkenaan dengan ‘rayuan’ aktor, Syafiq Kyle.

Ia dikatakan mempunyai kaitan dengan penyebaran video kontroversi melibatnya dirinya dan seorang ‘wanita’ yang dikenali sebagai Mira baru-baru ini.

 

Pendedahan tersebut dibuat salah seorang netizen yang mengakui pernah melihat wajah pemilik akaun hampir sama.

Dakwanya, dia pernah melihat wajah yang hampir sama menerusi sebuah lagi akaun IG lain dan apabila dia memberikan komen terhadap akaun yang didakwa palsu itu, pemilik berkenaan difahamkan telah blocked dan memadam komen yang diberikan.

So, what say you guys? Kalau sah-sah fake, apa motif dia ek?

 

[Update] Paparan Viral ‘Rayuan’ Syafiq Kyle Pada Faizi Khairudin Di IG Macam Edit, Didakwa Palsu!

[Update] Paparan Viral ‘Rayuan’ Syafiq Kyle Pada Faizi Khairudin Di IG Macam Edit, Didakwa Palsu!

Wow…update terkini yang kami perolehi berkenaan isu ‘rayuan’ pelakon, Syafiq Kyle terhadap individu menggunakan akaun Instagram (IG) @faizikhairudin yang mungkin berkaitan penyebaran video kontroversi melibatkan pelakon terbabit baru-baru ini seperti palsu.

Pendedahan berkenaan adalah menerusi hasil penelitian peminat pelakon drama Nur itu terhadap timbulnya keraguan keaslian foto yang dimuat naik.

Sekali gus, membuatkan mereka berpendapat bahawa foto tersebut sebenarnya adalah hasil suntingan pihak tidak bertanggjungjawab.

Malah menerusi beberapa keping gambar yang didedahkan juga, memang jelas kelihatan seperti wujudnya kesan suntingan.

Berikut merupakan beberapa bukti yang menyatakan ia berkemungkinan melaui proses suntingan.

Sebelum ini, pemilik akaun berkenaan difahamkan telah memuat naik kandungan direct massage (DM) kononnya daripada Syafiq dengan kapsyen: “Kenyang, #willexplainlater” di IG.

Bagaimanapun, posting tersebut telah pun dipadam.

Aduhai, macam-macam pula yang berlaku hingga menjadikan isu hangat ini kian rumit.

Apa pun, usah-usahlah menyebarkan fitnah hingga boleh menjatuhkan air muka orang, tambahan lagi di bulan penuh kemuliaan ini. Lebih baik buat benda yang berfaedah. Tak gitu sis??

Kena Sound Mengundi Atau Tidak Oleh Netizen, Nur Sajat Beri Penjelasan!

Kena Sound Mengundi Atau Tidak Oleh Netizen, Nur Sajat Beri Penjelasan!

Malaysia meraikan keputusan Pilhan Raya Umum ke-14 (PRU14) hari ini dan pastinya, sebilangan netizen menyambut keputusan dengan pelbagai cara selain bertanya itu dan ini kepada selebriti Malaysia.

Antara yang menarik perhatian kami ialah komen pedas yang diberikan pengasas kosmetik yang kini bergelar penyanyi, Nur Sajat.

Komen yang diberikan penyanyi Makhluk Penggoda kepada salah seorang pengikutnya di platform FB itu adalah berkenaan dengan lokasinya membuang undi bagi PRU kali ini.

Ada beberapa pengguna media sosial bertanya sama ada Sajat ada mengundi atau sebaliknya. Malah tidak kurang yang bertanya di manakah dia bakal membuang undi.

Bagaimanapun, Sajat dilihat memberi komen terhadap salah satu pertanyaan yang diberikan. Ini katanya apabila dia dikatakan bakal membuang undi di Sitiawan, Perak;

“Saya tak mengundi..saya pun bukan duduk kat sitiwan…saya dudukndi kota damansara!!! Kat sitiawan tu saya last duduk time umur 16 tahun..plz lah nak buat info2 nak aibkan org yer…

 

“Pi tanya org sitiawan!!! Berapa lama saya balik sana!!!sebab keluarga kami semua pindah kl…sitiawan tu cuma tinggal kenangan..tq,” tulisnya sambil disusuli dengan tanda palang #hates.

Difahamkan, pertanyaan yang diutarakan netizen itu adalah berkait rapat dengan butiran daftar pemilih yang dikatakan milik Sajat mulai tular di internet.

 

Dikata Padam Gambar dan Unfollow ‘Boyfriend’ Di Ig, Netizen Speku Ameera Khan Sudah Pun Putus Cinta?

Dikata Padam Gambar dan Unfollow ‘Boyfriend’ Di Ig, Netizen Speku Ameera Khan Sudah Pun Putus Cinta?

Aduhai, macam-macam hal melibatkan adik taikun tudung, Neelofa iaitu Ameera Khan apabila terbaru, ada netizen mendakwa gadis ini sudah pun berputus kasih bersama teman lelaki yang dikenali sebagai Suhail Zulhasnan.

Terdahulu, Ameera menerusi laman instagram miliknya iaitu @misslittlekhan dikatakan sering memuat naik foto kemesraan mereka berdua yang seperti menggambarkan perasaan hati yang cukup berbunga-bunga.

Bagaimanapun, foto hampir sama tidak lagi dimuat naik personaliti media sosial berkenaan sehingga menimbulkan pelbagai spekulasi netizen. Malah, menerusi entri terbarunya, ada netizen yang memberikan kapsyen seolah-olah mengiyakan hubungan keduanya sudah pun berakhir.

Ada juga netizen yang mendakwa, Ameera juga sudah tidak lagi mengikuti lelaki berkenaan di platform Instagram.

Sehingga kini, gadis berusia 18 tahun ini masih belum membuat apa-apa kenyataan berhubung perkara tersebut. Kita doa yang baik-baik ajalah ya.

Foto: Instagram Ameera Khan

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: