Select Page
Norman, Abby Bersanding kali Kedua

Norman, Abby Bersanding kali Kedua

Pasti ramai yang mengagumi pasangan ini bukan? Bukan jarang-jarang kita jumpa bekas pasangan begitu erat. Norman Hakim membuktikan bahawa walaupun sudah berpisah, itu bukanlah penamat bagi hubungan mereka.

Lebih-lebih lagi berkongsi anak-anak. Ini sememangnya memberi panduan yang baik kepada masyarakat.

Terbaru, pasangan itu telah membuat keputusan untuk bertemu di pelamin bersama pasangan masin-masing.

Persandingan kali kedua itu juga merupakan untuk meraikan ulang tahun perkahwinan yang keenam Norman dan isteri, Memey Suhaiza.

Majlis yang berlangsung dengan meriah itu dihadiri kira-kira 600 orang tetamu termasuk rakan rapat pasangan berkenaan di IDCC Convention Centre, Shah Alam.

Bekas isterinya, Abby Abadi yang bertemu jodoh dengan Muhammad Faizal Zakaria, 43, atau  Jaiezzany juga tidak melepaskan peluang untuk bersanding bersama.

Bagi Norman, majlis itu diadakan bagi merealisasikan impian untuk mengumpulkan keluarga besarnya.

“Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Tujuan majlis ini diadakan adalah untuk merealisasikan impian kami dapat berkumpul sebagai keluarga besar.

 

“Biarpun terdahulu hubungan kami pernah melalui fasa kontroversi, namun hubungan persahabatan antara saya, Memey, Abby dan Jaiezzany tetap baik dan dijadikan sebagai inspirasi kepada semua,” kata Norman kepada sebuah portal online.

Dalam pada itu, majlis yang berlangsung itu juga meraikan anak sulung Norman dan Abby yang khatam Al-Quran, Mohamed Danish Hakim, 14, yang juga bakal melanjutkan pengajian hafazan Quran ke Turki, Oktober depan.

Hasil perkahwinan terdahulu, Norman dikurniakan tiga orang cahaya mata, Mohamed Danish Hakim, 14, Marissa Dania Hakim, 12, dan Maria Danisha Hakim, 9.

Manakala bersama Memey, Norman kini mempunyai dua cahaya mata iaitu Muhammad Darwisz Hakim, 4, dan Muhammad Dikhriz Hakim, 2.

Bagaimanapun, majlis perkahwinan itu juga merupakan sebahagian daripada gimik pelantikan Norman dan Memey sebagai duta syarikat katering acara perkahwinan, Mahligai Impian.

Apa yang menarik , sempena majlis itu, kumpulan yang dianggotai Abby terdahulu, Elite,  berkumpul kembali setelah berbelas tahun tidak berkumpul bersama di pentas.

Mereka juga turut mempersembahkan lagu Manisnya senyumanmu, lagu yang pernah menjadi fenomena dahulu.

Video yang dirakam secara langsung oleh Sweetpictures itu ditonton lebih 13 ribu tontonan setakat ini. Rata-rata meninggalkan komen tersentuh dengan persahabtan mereka berlima.

Sumber : Mstar, Sweetpictures

Video Dirakam Dari Sudut Salah- Michael Ang

Video Dirakam Dari Sudut Salah- Michael Ang

Baru-baru ini tular video Fattah Amin dan Janna Nick seperti bercumbu di media sosial sehinggakan pelakon utama drama Coffee Prince itu dikecam teruk.

BACA JUGA>Adegan Fattah Amin Dan Janna Nick Cium Kena Kecam Teruk

 Sehubungan itu, pengarah drama itu, Michael Ang tampil menjelaskan perkara yang sebenar. Dia juga berkata cukup memahami sensitiviti masyarakat negara ini. Justeru itu tidak akan membuat adegan sebegitu di dalam dramanya.

“Takkanlah saya sebodoh itu untuk menghasilkan babak bercium. Ini Malaysia. Semestinya saya peka dalam soal sensitiviti di negara kita. Tiada istilah bercium atau menggunakan ‘camera trick’ pun.

 

“Sebaliknya, saya hanya meminta Fattah meletakkan pipinya di sebelah kanan muka Janna. Tetapi, kedua-duanya tidak bersentuhan langsung. Itu saja yang saya arahkan kepada pelakon. Memang tak ada babak bercium pun,” katanya kepada sebuah portal online.

Tambah Michael, video tersebut tersebar luas setelah Fara Mendoza yang datang melawat ke lokasi dan merakamnya dari sudut yang salah. Dia juga telah memuat naik babak tersebut di akaun Instagram miliknya.

“(Isu itu timbul) kerana dia (Fara) mengambil video itu dari sudut yang menampakkan Fattah dan Janna seperti bercium.

 

“Kalau tengok Insta Story seorang lagi pelakon, Emma Maembong, memang tak ada pun babak cium seperti yang dianggap netizen itu,” katanya.

Wah nampaknya, drama ini penuh kontroversi. Sebelum ini, sebahagian peminat naskhah asalnya mempertikaikan pemilihan Fattah sebagai teraju utama drama terbabit, dengan mengatakan aktor popular itu tidak sesuai digandingkan dengan Janna.

Apa-apa pun pasti gandingan baru Janna dan Fattah itu ditunggu peminat setia drama asal dari negara Korea itu.

Michael juga memberitahu drama itu sudah siap 50 peratus dan bakal ditayangkan di Astro.

Sumber : Berita harian

Baby Shower, Jovian Pakai ‘Skirt Tutu’

Baby Shower, Jovian Pakai ‘Skirt Tutu’

Wow, meriah betul majlis baby shower Nina Ismail Sabri. Nampaknya pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie sudah bersedia menjadi bapa kepada anak perempuan yang bakal lahir nanti.

Majlis yang bertemakan putih dan pink pastel itu dihadiri keluarga dan teman rapat. Antara rakan selebriti yang hadir pada majlis tersebut ialah Lisa Surihani.

Menerusi satu entri di akaun Instagram milik Jovian dan Nina, dilihat masing-masing ada memuatnaik satu gambar sekitar majlis tersebut menerusi akaun Instagram.

Apa yang menarik sepanjang majlis, Jovian yang memakai skirt tutu sambil menari turut mendapat perhatian pengikut IGnya.

“Being a parent is about loosing your ego and ever willing to do anything for your wife and child. So here’s to many more ballet dancing in the future for my first lil princess @mandagie_jr. Daddy’s ready to teach you ballet! Hahahaha #JNMBabyShower.” Tulisnya di kapsyen.

Apapun Nina kelihatan cantik dan manis berseri mengenakan busana berwarna pink pastel manakala Jovian memakai kameja putih dan seluar berona pink pastel sedondon dengan isterinya.

Keterujaan Nina dan Jovian yang menghitung hari untuk menyambut kelahiran anak mereka yang pertama tidak lama lagi jelas terpancar di wajah mereka.

Semoga segala proses kelahiran nanti akan berjalan dengan lancar.

Di sini MH Online kongsikan foto-foto menarik sepanjang majlis ‘baby shower’ Nina Ismail Sabri:

Kucing Melly Goeslaw Mati Langgar Lari

Kucing Melly Goeslaw Mati Langgar Lari

Menerusi satu entri di akaun Instagram milik Melly Goeslaw, dilihat dia ada memuatnaik satu gambar menunjukkan kucingnya terbaring kaku berlumuran darah.

Dia juga turut mengatakan kucingnya mati akibat dilanggar lari oleh sebuah kenderaan di hadapan rumahnya sendiri.

Sayu sungguh hati tatkala membaca luahan isi hati penyanyi itu menerusi perkongsiannya.

“Sebelum azan Asar tadi kucing saya telah dilanggar kereta dan individu itu terus cabut lari. Tolong lah siapa pun yang langgar kucing saya, sepatutnya anda berhenti dan tanam kucing saya.

 

“Mudah-mudahan Allah mengampunkan perbuatan anda kerana tidak sengaja melanggar kucing saya,” tulis Melly pada rungan kapsyen gambar kucingnya.

Pelantun lagu Ku Bahagia itu yang telah berkongsi rasa sedihnya bersama peminatnya telah menerima lebih daripada 80,785 ribu likes setakat ini.

Rata -rata turut melahirkan rasa sedih Melly kerana kehilangan kucing tersayangnya yang diberi nama Jessica.

Melly sememang seorang pencinta kucing, tidak hairanlah dia telah membela banyak kucing di rumahnya.

Pasti bagi mereka yang memelihara haiwan kesayangan Nabi ini, akan tahu bagaimana sakitnya rasa kehilangan jika si comel itu pergi.

 

Main main sama ade ade #mellygoeslaw #cat #catlover #bulethecat

A post shared by Melly Goeslaw (@melly_goeslaw) on

Sajat Temui ‘Skandal’ Baru

Sajat Temui ‘Skandal’ Baru

Tular di media sosial apabila dilihat usahawan kosmetik terkenal, Nur Sajat telah memuat naik gambar bersama pelakon drama popular, Coffee Prince.

Dilihat juga ada video di sebalik penggambaran sebuah drama yang dilakonkan Sajat bersama pelakon kacak, Fattah Amin. Tampil sungguh anggun memakai gaun hitam dan bergincu merah!

Wow! Adakah Sajat menemui ‘skandal’ baru ke tu?

Ruangan komen di instagram Sajat juga dihujani pelbagai reaksi daripada sebahagian pengikutnya di laman sosial yang begitu teruja dan meninggalkan komen tidak sabar untuk melihat usahawan itu di kaca tv.

Perkongsian video usahawan bengkung itu telah menerima lebih daripada 121,522 ribu tontonan setakat ini. Rata-rata pengikutnya berkata Sajat bertuah dapat berlakon bersama pelakon sensasi itu.

Tak kurang juga yang sempat mengusik Sajat.

Menurut sumber, dia memegang watak kecil sebagai seorang wanita yang berkerjaya. Adegan ini menunjukkan sesi perkenalan antara Sajat dan Fattah.

“Mesti ramai tertanya-tanya kami berkenalan sebagai apa kan. Mungkin ‘skandal’ mungkin kenalan. Kalau nak tahu sama ada saya akan jadi ‘skandal’ bagi watak yang dilakonkan Fattah, kenalah tonton drama ni nanti,” katanya dengan nada teruja.

Namun, ini bukanlah pertama kali Sajat berlakon.Terdahulu, personaliti ini pernah menjadi pelakon tambahan dalam filem Ophilia pada tahun 2014.

Pasti kemunculannya walaupun singkat dalam drama bersiri tersebut, namun akan memberi impak yang besar kepada penonton.Tengoklah sekarang, belum disiarkan pun sudah hangat diperkatakan.

“Saya terima tawaran berlakon daripada Michael ni pun disebabkan watak kecil tetapi memberi impak yang besar dalam drama ini.

 

“Saya juga berharap drama ini nanti mendapat rating yang bagus sebab ia melibatkan pelakon-pelakon yang popular seperti Fattah termasuk Janna selain pengarahnya yang hebat dan versatil,” katanya.

Drama Coffee Prince ini merupakan arahan pengarah terkenal, Michael Ang yang merupakan adaptasi drama Korea lakonan asal Gong Yoo, Yoon Eun-hye, Lee Sun-kyun dan Chae Jung-an.

Pasti Sajat kemunculan khas dalam drama kontroversi ini menjadi drama yang ditunggu-tnggu.Dari usahawan terjun ke bidang lakonan.Class!

Sumber : mstar Online

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error:
" "